El Museu de la Moto de Canillo reobre aquest cap de setmana

El nou espai està situat a l’entrada de l’edifici del telecabina i donarà el tret de sortida amb dues jornades de portes obertes per a tots els públics

El nou Museu de la Moto de Canillo
El nou Museu de la Moto de Canillo

El Museu de la Moto de Canillo reobrirà aquest dissabte i ho farà des d’una nova ubicació. El nou espai està situat a l’entrada de l’edifici del telecabina i aquest cap de setmana acollirà dues jornades de portes obertes per a tots els públics. Els horaris d’estiu seran de dilluns a dissabte de 9:30 h a 13:30 h i de 15 h a 19 h i els diumenges de 10 h a 17 h. L’entrada per un adult a partir de dilluns serà de 5 euros i gratuïta per als infants de fins a 10 anys.

El nou emplaçament té una superfície de prop de 900 metres quadrats i actualment s’hi concentren 120 motos de característiques especials i diverses que s’han obtingut a partir de cessions de particulars. L’exposició es troba en una sola planta, amb un recorregut més còmode. Compta amb un escenari i una pantalla gegant instal·lats amb l’objectiu de rebre esdeveniments de petit format com ara conferències, presentacions o emissió de competicions esportives, entre d’altres.

En aquesta línia la primera activitat organitzada al museu tindrà lloc el pròxim dimecres 28 de juliol amb la celebració de la conferència ‘Borda Sabaté i els seus vins’ i amb una posterior degustació. El preu de l’activitat són cinc euros i les places són limitades, seguint els protocols vigents de prevenció i seguretat de la Covid-19.

Pel que fa a la freqüentació, segons explica el coordinador del departament de Dinamització Turística i Cultural, Francesc Oriol, en l’anterior emplaçament, “el 60% de les visites anuals es concentraven en els mesos de juliol, agost i setembre. Ara, amb el canvi de localització, i tenint en compte que el museu està situat al costat de l’accés del sector de Canillo de Grandvalira, preveiem tenir més visitants durant la temporada d’hivern”.

La nova ubicació cèntrica també aproparà el museu a altres centres d’interès del poble com el Palau de Gel o el recentment remodelat Nucli Antic, fet que contribuirà a allargar l’estada dels visitants i, en conseqüència, la freqüentació als restaurants i comerços del poble. Les obres per condicionar el local, que es dividirà entre el Museu de la Moto i el futur Espai Galobardes, es van adjudicar per un import de 900.000 euros. El comú havia de fer-se càrrec del contracte de lloguer de l’anterior ubicació a la carretera general al costat de l’església de Sant Joan de Caselles. Ara, en canvi, l’espai és propietat de la corporació canillenca.

Etiquetes

Comentaris

Trending