Mortés: entre l’espasa i la paret (del geriàtric)

Integrants de la majoria comunal ordinenca haurien demanat a Espot que deixi d’intervenir en l’afer de la residència i li avancen que difícilment donaran suport al plec de bases si s’acaba convocant aquest divendres la sessió posposada, que està en l’aire

Josep Àngel Mortés durant la sessió de dijous de la setmana passada.
Josep Àngel Mortés durant la sessió de dijous de la setmana passada. Toni Solanelles

El geriàtric pot suposar la fossa política de Josep Àngel Mortés. Certament, el cònsol major d’Ordino acaba mandat aquest desembre i no pot repetir, i tampoc no té previst, d’entrada, continuar en l’arena política. Però ara més que mai sap que si posa a votació el projecte de la residència per a la gent gran al planell de Babot i no li surt bé, haurà de plegar abans d’hora. D’aquí que hores d’ara, a menys de 48 hores per la celebració de la teòrica sessió extraordinària de consell de comú no està clar ni tan sols que s’arribi a fer.

Els darrers dies els moviments al tomb de la qüestió que fa molts mesos que ha enverinat la relació entre la majoria comunal d’Acció Comunal d’Ordino (ACO) han continuat. I no només, o no pas, perquè s’hagi de perfilar el plec de bases del concurs amb la inclusió d’un parell de clàusules que s’haurien pactat amb la intervenció fins i tot del cap de Govern, Xavier Espot. No ha estat això. El problema és que la gestió de la qüestió Mortés l’ha fet tant malament i ha dissimulat encara més malament que pot tenir-hi (presumptes) interessos personals que la majoria de la seva majoria no li compra el tema. Per les formes. Per les maneres. N’estan farts i li ho han fet saber els darrers dies al propi Espot.

Eva Choy, Josep Àngel Mortés i el secretari general, Gilbert Blasi, a l'inici de la sessió.

Relacionat

Mortés s’aferra al Govern per guanyar temps i salvar el ‘seu’ geriàtric

Ni s’ha publicitat la sessió teòrica de divendres -la va anunciar dijous de la setmana passada el propi Mortés- ni tan sols els consellers de la corporació han rebut la convocatòria del plenari. També és cert que es tracta d’una sessió extraordinària i que, en principi, l’únic punt de l’ordre del dia ha de ser l’aprovació del plec de condicions per al concurs que ha de permetre la concessió del terreny titularitat del comú entre el CTEO i l’escola. El cònsol ordinenc, però, es troba entre l’espasa i la paret. Només en el cas que tirés endavant el concurs podria respirar. Si no convoca la sessió de consell comunal, Mortés quedarà malament. I si la convoca i perd la votació, quedarà més malament encara. I la fractura que ja hi ha ara -i que pràcticament manté en una banda els cònsols i en l’altra tota la resta, inclosa la immensa majoria de militants actius d’ACO- acabaria sent una espasa de Dàmocles insuportable per al mandatari comunal ordinenc.

Igual com membres de la majoria (o del seu entorn almenys), segons algunes fonts, haurien demanat aquesta setmana mateix a Espot que no insisteixi sobre la qüestió ni intervingui més perquè les formes de Mortés impedeixen que el concurs per a la concessió del ‘terreny residencial’ pugui tirar endavant, el cap de Govern hauria advertit al cònsol que si posa a votació la qüestió del geriàtric i la perd haurà de plegar abans d’hora. El compte enrere ja fa dies que va. I les maniobres de darrera hora poden ser qualssevol.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending