Mortés aposta per un model “participatiu” per al nou abocador

El cònsol d’Ordino no descarta acollir l’equipament a la parròquia sempre es trobi un espai adequat i que estigui en consonància amb l’entorn

Josep Àngel Mortés, cònsol major d'Ordino.
Josep Àngel Mortés, cònsol major d'Ordino. Altaveu

“És evident que tenim un problema amb els abocadors a tot el país”, ha assenyalat el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. Trobar-ne un emplaçament adequat està convertint-se en una Odissea que amenaça en no acabar mai. La possibilitat de situar-lo a la parròquia no s’ha tancat, però Mortés s’ha decantat més per fer un model participatiu. Ja sigui a nivell de finançament, com de tenir cadascú el seu petit abocador, tot i que ja ha assenyalat que hi ha llocs on no tenen espai per poder-ho fer.

Pel fet de situar l’abocador a Ordino, Mortés no ha acabat de tancar les portes. Ha assenyalat que “es tracta d’analitzar els terrenys que tenim, i si realment tenim algun que pugui ser aprofitable, ho estudiarem i ho direm més endavant”. Problema, ha assegurat, no hi ha ningun, “el que no podem fer és malmetre la parròquia amb un abocador incontrolat, ni molt menys perquè seria totalment controlat, però s’ha d’estudiar molt bé els espais”.

De moment, Mortés ha assenyalat a les dues opcions que ja es tenien a sobre de la taula. La primera d’elles, a Sant Julià de Lòria, “té una capacitat molt reduïda”. Després, al Pic de Maià, “només es pot utilitzar els mesos d’estiu, perquè a l’hivern hi ha un problema de neu”. En tot cas, el que ha assegurat el cònsol és que cal buscar solucions entre tots els comuns i que “no és gens fàcil, sobretot trobar una solució viable per a tot el país”.


Conxita Marsol durant l'esdeveniment de Trana d'aquesta tarda.

Relacionat

Marsol descarta acollir un abocador a Andorra la Vella

Una de les alternatives que Mortés veu com a factible és buscar un terreny on realment es pugui fer i trobar fórmules de participació dels diferents comuns. “Participar en el finançament, per exemple, arribar a una manera en què tots puguem contribuir a solucionar aquesta problemàtica”, ha afirmat el cònsol. Pel que fa als petits abocadors que assenyalava el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, Mortés ha explicat que hi ha parròquies on això no podria ser possible, com sigui Andorra la Vella. Aleshores, si aquesta fos la solució final, “s’haurà d’arribar a acords entre comuns”.

Etiquetes

Comentaris

Trending