Mobilització a Ordino per exigir explicacions sobre el projecte de la residència

Una part de la parròquia no veu clar que s’hagi de cedir un terreny públic per a un geriàtric privat que no garanteix que els ciutadans que necessitin aquest servei en el futur hi puguin accedir

Una imatge de la zona on s'hauria de fer la residència.
Una imatge de la zona on s'hauria de fer la residència. E. P.

El projecte de la residència geriàtrica que impulsa el comú en un terreny de cessió avançada i, per tant, que esdevé públic a la unitat UA-21, a l’inici de la carretera del Coll d’Ordino, està generant un fort neguit a Ordino. Fins al punt que hi ha un grup de ciutadans que s’està mobilitzant per buscar suports i demanar explicacions a la corporació. De moment, i si no hi ha un ensurt de darrera hora, aquesta qüestió no serà tractada formalment durant el consell de comú que s’ha convocat per a dilluns al migdia. 

Com a mínim, explícitament no hi ha cap punt relatiu al plec de bases per a la concessió dels terrenys. De fet, consellers de la majoria comunal mateix haurien aturat la idea del cònsol major, Josep Àngel Mortés, d’aprovar a corre-cuita les condicions del concurs per adjudicar la concessió del terreny públic. Que Mortés estigués fora del país quan dilluns es va debatre la qüestió no li va ajudar en el seu suposat intent d’anar per la via ràpida. Cal veure, però, si el tema no s’acaba colant com a punts de la junta de govern o si algun dels consellers, especialment els de l’oposició, pregunta sobre la qüestió.

El que és cert, segons que ha pogut corroborar l’Altaveu, és que hi ha una part de la parròquia que no veu gens clar que s’hagi de cedir un terreny públic per a un geriàtric privat que no garanteix que els ciutadans que necessitin aquest servei en el futur hi puguin accedir. I és que la promotora que tot porta a pensar que hi ha darrere del projecte impulsa centres residencials sociosanitaris de luxe. I a explotar com si d’un fons d’inversió es tractés. D’aquí els temors i les ombres que genera tot plegat, amb l’interès comunal sobredimensionat.

Terrenys de la unitat d'actuació on s'inclouria la residència geriàtrica.

Relacionat

Ordino impulsa a corre-cuita una residència geriàtrica privada en terrenys públics

De fet, el projecte residencial ja era l’aposta de Mortés per a l’antic Hotel Casamanya. Aquella via li va fallar i en un intent d’assegurar la construcció de la residència a Ordino hauria posat a disposició del Grupo Avintia el terreny comunal que hi ha entre l’Escola andorrana de segona ensenyança i el Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO).

Les persones que estan buscant suports per demanar explicacions al comú no descarten, fins i tot, exigir una reunió de poble específica per a la qüestió. I lamenten que no es digués ni una sola paraula d’aquest tema quan fa poques setmanes es va celebrar una reunió que va servir per anunciar uns canvis urbanístics que el propi comú facilitaria que es poguessin incomplir per poder construir el centre residencial.

Comentaris (19)

Trending