A mitjan setembre començaran els treballs per retirar les bigues malmeses del carrer Doctor Vilanova

Hores d’ara FEDA està canviant tota l’escomesa elèctrica que transcorre per sota del viaducte, on hi ha també els equips de refrigeració de l’edifici governamental

T

T. Solanelles / B. Noya

Comentaris

Una imatge del viaducte obert 'en canal' aquest migdia.
Una imatge del viaducte obert 'en canal' aquest migdia. Toni Solanelles

A mitjan de setembre està previst que s’iniciïn els treballs per retirar les bigues malmeses del viaducte del carrer Vilanova, entre la plaça Rebés i el carrer Prat de la Creu, i que es substitueixin de noves. És la intervenció de més impacte i que inicialment no es preveia en una intervenció que ja fa mesos que dura i que encara s’allargarà una mica més, tot i que ara no es preveuen només modificacions en el calendari previst. No serà fins a ben entrada la primavera de l’any que ve que s’espera que el vial pugui tornar a ser operatiu.

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha explicat després del Ball del Contrapàs, que ha dansat al costat d’altres autoritats i de diversos veïns de la parròquia, que el mes que ve es desplaçarà fins al Principat una grua de grans dimensions que és necessària per fer l’actuació de canvi de bigues. S’esperava que la corrosió hagués fet efecte en la infraestructura que té ben bé quatre dècades i mai fins ara s’hi havia intervingut, però no es preveia que l’estructura de formigó i ferro forjat estigués tan malmesa com ho està. Davant d’això, s’ha preferit fer foc nou.

Estat actual del viaducte.

Relacionat

Canviar les bigues del viaducte del doctor Vilanova encarirà l’obra en 390.000 euros

De fet, tan hagués costat reparar les bigues actuals com posar-les de nou, i vist que en principi el segon escenari ofereix major seguretat s’ha optat per aquesta segona possibilitat malgrat que això faci allargar els treballs molt més del previst. El cost addicional que s’haurà d’afrontar per l’actuació suplementària a la inicialment prevista és d’uns 390.000 euros. El pressupost inicial era sufragat en una part pel Govern. D’entrada, l’increment de despesa l’ha acordat el comú i caldrà veure entre institucions com es resol la situació.

En tot cas, Astrié ha assegurat que “es manté el ‘timing’ respecte de les últimes notícies relatives al canvi tècnic o tecnològic”, que és quan es va decidir que es substituirien les bigues i encara més recentment, en una sessió de comú d’ara fa tres setmanes es va acordar l’increment pressupostari. El cònsol d’Andorra la Vella ha explicat que en aquests moments FEDA està aprofitant per canviar “tota l’escomesa elèctrica” que circula també per la part inferior del viaducte, que acull també tots els equips de refrigeració de l’edifici governamental.

Comentaris (1)

Trending