Millora dels miradors parroquials, ara més accessibles

Els darrers mesos, des del programa Infoturisme, format per Andorra Turisme i els set comuns, s’ha dut a terme una renovació dels miradors i panells interpretatius ‘Natura en ruta’

Comentaris

Imatge d'un panell als Cortals d'Encamp.
Imatge d'un panell als Cortals d'Encamp. ANDORRA TURISME

Durant els darrers mesos, des del programa Infoturisme, format per Andorra Turisme i els set comuns, s’ha dut a terme una renovació dels miradors i panells interpretatius ‘Natura en ruta’ que es troben repartits per tot el Principat. La voluntat d’aquesta iniciativa, és millorar l’accessibilitat per a tots els públics i d’aquesta manera fomentar el turisme inclusiu a Andorra.

Es tracta de 14 miradors i panells interpretatius que estan situats en alguns dels indrets més populars del país, i on s’hi pot arribar fàcilment amb qualsevol vehicle. En concret, s’han millorat miradors i panells interpretatius a raó de dos per parròquia. A les Valls d’Orient, a Canillo, s’ha reformat el panell interpretatiu de la Vall d’Incles i el mirador del Collet de Montaup; i a Encamp el panell interpretatiu dels Cortals d’Encamp i el mirador d’Encamp.

De l’altra banda, a les Valls del Nord, a Ordino s’han renovat el punt panoràmic del Planell d’Encodina i el panell interpretatiu de la Font de la Navina i a la Massana el mirador de la Roca de la Sabina i el panell interpretatiu de la Font del Besurt. Pel que fa a la vall central, s’ha modificat el panell interpretatiu del Pont de la Margineda i el mirador de la Comella a Andorra la Vella; el punt panoràmic del Coll de Jou i el panell interpretatiu de Prats Gavatx a Sant Julià de Lòria i els panells interpretatius del Camí de les Fonts i de Sa Calma a Escaldes-Engordany.

INCLUSIVITAT

A partir d’ara, els miradors i panells interpretatius disposen de nous plafons informatius on s’incorporen continguts en Braille, el sistema tàctil d’escriptura i lectura per a invidents, així com imatges en relleu que ajuden a percebre millor les informacions. La intenció és facilitar la comprensió i el coneixement de la fauna i flora autòctones, així com els pics i muntanyes de l’entorn a les persones amb diversitat funcional.

De la mateixa manera, també s’han efectuat canvis en l’estructura dels miradors i panells interpretatius, tot rebaixant la seva alçada amb l’objectiu que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir més còmodament a les informacions que es detallen.

Comentaris

Trending