Les mesures sanitàries impedeixen la tradicional missa a la capella de Sant Bartomeu a Sant Julià

El comú de Canillo limita a 100 persones l'assistència als actes de la festa del pròxim dia 24 a Soldeu

Entrada a la capella de Sant Bartomeu
Entrada a la capella de Sant Bartomeu Altaveu

Les mesures sanitàries impediran que aquest any es faci la tradicional missa a la capella de Sant Bartomeu, a Sant Julià de Lòria que té lloc cada 24 d'agost. L'església és privada i s'obre excepcionalment aquell dia. Les seves dimensions, però, impedeixen que els assistents puguin mantenir les distàncies. La missa es farà a l'església parroquial de Sant Julià i Sant Germà a l'hora habitual, dos quarts de vuit del vespre.

 

La capella de Sant Bartomeu conserva l'únic baldaquí que hi ha al país. Era un element habitual en les primeres basíliques cristianes. Consisteix en una pintura sobre fusta suspesa sobre l’altar i que representa la glorificació de Jesús; presenta elements gòtics i d’altres de més recents, que permeten datar-lo el segle XV. La capella és a l'inici de la carretera de Nagol, a tocar de l'avinguda Verge de Canòlich i de la carretera de la Rabassa.

La missa de cada 24 d'agost, el dia de la festivitat del sant congrega un bon número de fidels tot i que és una capella molt petita. Això fa que alguns dels assistents s'hagin de quedar fora,

Soldeu, per la seva part, celebrarà el proxim dilluns la festa de Sant Bartomeu amb una Missa Solemne a l'envelat de la plaça a les 12 h, i un espectacle infantil a les 17 h a la mateixa ubicació. La celebració comptarà amb totes les mesures de prevenció per la pandèmia de la Covid-19. El comú de Canillo ha limitat l'assistència als actes a 100 persones.L'ús de la mascareta és obligatori així com el distanciament.

Comentaris

Trending