La Massana destina 125.000 euros anuals al bus comunal

Novatel agafa les regnes del servei, que fins ara oferia la Cooperativa Interurbana, durant com a mínim els propers vuit anys, i es treballa en una reorganització que permeti optimitzar-lo sense pujar el preu del bitllet

Un bus de la Cooperativa, que fins ara feia el servei que assumirà ara Novatel.
Un bus de la Cooperativa, que fins ara feia el servei que assumirà ara Novatel. Cooperativa Interurbana

El comú de la Massana destinarà prop de 125.000 euros anuals al servei de transport a la parròquia. La corporació ha adjudicat la concessió del servei, que s’ha emportat l’empresa Novatel. Serà aquesta companyia qui gestioni el bus local durant, com a mínim, els vuit anys vinents.

L’acord es va prendre el passat dilluns en la reunió de la junta de govern i s’ha publicat aquest dimecres al BOPA. L’adjudicació es fa a Novatel per un import de 10.415 euros mensuals. Per tant 124.980 cada exercici.

D’aquesta forma, es produeix un relleu en la gestió del servei. Els darrers anys, i encara avui, el transport públic a la parròquia era ofert per la Cooperativa Interurbana, que havia guanyat els concursos fets el 2010 i el 2014. Ara, serà Novatel qui s’encarregui, en un contracte que es fa per vuit anys, amb l’opció d’ampliar dos exercicis més.

Des del comú s’ha explicat que la nova operadora no donarà servei fins a partir de l’1 de desembre. Fins llavors, es mantindrà la tasca de la Cooperativa. A la vegada, aquestes setmanes es treballa en una reorganització que permeti optimitzar-lo, tocant rutes i horaris en funció de l’ús fet fins ara. Tampoc està tancat quin serà el preu del bitllet, però, en el pitjor dels casos, es mantindrà el cost actual: 1 euro.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending