Mas defensa que el parc de l’Ossa ajudarà a Encamp a ser “un referent en qualitat de vida”

Durant l’acte de col•locació de la primera pedra del futur espai lúdic, la cònsol major ha apuntat que, un cop construït, “tindrà un valor per a la ciutadania molt superior al seu cost”, 8,3 milions

Mas llança una paletada de terra sobre la primera pedra del parc de l'Ossa.
Mas llança una paletada de terra sobre la primera pedra del parc de l'Ossa. G.P.

El futur parc de l’Ossa, el que ha de ser l’espai lúdic que substitueixi l’antic Prat Gran d’Encamp, ja camina. La construcció ha començat i s’ha volgut escenificar amb la col·locació de la primera pedra, un acte que ha comptat amb membres del comú, del Govern, del Consell General i una nodrida representació ciutadana de la parròquia. La cònsol major, Laura Mas, ha assegurat que les instal·lacions “sumaran perquè siguem un referent en qualitat de vida”. A la vegada, ha assegurat que la inversió a realitzar “tindrà un valor molt superior al cost”.

Aquests primers dies, els treballs s’estan centrant en el condicionament de les parcel·les on s’ha de treballar primer, la que actualment ocupa l’aparcament descobert i la zona que ja havia estat part del Prat Gran. Allà ha d’anar el que, segons Mas, ha de ser la “prioritat” de les obres: la zona de jocs i lleure per poder posar com més aviat millor “a disposició de la ciutadania”. I és a aquest punt on s’ha enterrat la primera pedra.

El Comú d'Encamp notifica els canvis que hi ha a la zona del Prat del Gran

Relacionat

Les obres del parc del Bany de l'Ossa comencen el 15 de març

Al seu interior, una caixa dels records. En ella diferents persones de la parròquia (infants, representants de la gent gran, el mossèn Antoni Elvira o membres de la comissió de festes, entre altres) han introduït diferents elements: diaris del dia, una foto de l’estat actual de la zona, segells i una moneda d’euro andorrana o un exemplar de la Consueta d’Encamp. Una barreja del moment actual però també de la tradició. La capsa quedarà enterrada al futur parc.

El seu pressupost, ha recordat la mandatària, ascendeix a 8,3 milions d’euros. D’aquests, 2,2 seran per a l’espai lúdic; 3 pels edificis (bar, servei de circulació i zona de jovent) que s’han de construir -amb fusta, com ha volgut destacar un dels arquitectes responsables del projecte, Gerard Veciana-, 2,5 per a l’aparcament soterrani, amb capacitat per a 80 places, i 600.000 per al soterrament del vial de la Molina. Mas ha defensat, en el que ha sonat com una certa resposta a les crítiques rebudes des del grup comunal del PS, que, un cop construït, “el valor per als ciutadans serà molt superior al cost”.

En total, són 10.000 metres quadrats. Un espai que, ha manifestat Mas, “donarà prioritat a les persones”. El termini de construcció és de 21 mesos, tot i que la voluntat és anar per fases i que alguna d’elles, principalment la part més de jocs i lleure, pugui estar disponible abans.

Operaris treballant a una de les parcel·les que ocuparà el futur parc.

Relacionat

Primers treballs per a la construcció del Bany de l’Ossa

“Serà molt més que un parc”, ha assegurat la cònsol. Amb les obres, ha avançat, hi haurà “una transformació urbana de la parròquia per a les noves generacions”. Per això s’ha mostrat convençuda que “sumarà per fer d’Encamp un referent de qualitat de vida al Principat”. A més, ja volgut recordar que el projecte del Bany de l’Ossa va ser el més votat en la consulta popular. Per tant, “és el parc que els encampadans han escollit”.

Per la seva banda, Veciana ha explicat els punts forts del disseny. En primer lloc, una aposta clara per la reutilització de molts materials de l’antic Prat Gran, però també per recuperar la mirada cap el Valira d’Orient. En els darrers dies, ha admès que han tocat talar una trentena d’arbres que, ha apuntat, no es podrien trasplantar. En canvi, un cop estigui enllestit el parc de l’Ossa, hi haurà 50 nous a banda de 90 arbustos i 2.500 plantes aquàtiques. “Recuperem la biodiversitat que hi havia”, ha afirmat.


 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending