Marsol proposa establir d’una vegada els límits entre Andorra la Vella i Escaldes

La cònsol major de la capital considera que la titularitat dels terrenys ha de quedar fixada en funció del repartiment que al seu dia es va assignar com d’administració única; les zones d’administració conjunta quedarien al marge de la divisió que es planteja

Les divergències sobre la gestió del Madriu ha disparat la necessitat d'arribar a acords.
Les divergències sobre la gestió del Madriu ha disparat la necessitat d'arribar a acords. ARXIU

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, proposa establir d’una vegada els límits parroquials no urbans -els urbans ja estan clars fa temps- entre la capital i Escaldes. I el que posa la mandatària comunal és que la divisió es faci tenint en compte les línies fixades al seu dia respecte dels terrenys d’administració única. Les zones d’administració conjunta no formarien part de la proposta que fa Marsol i, per tant, es mantindrien com a espais indivisos i de titularitat de les dues parròquies.

Tot bé a tomb de les divergències que han sortit en relació amb la gestió de la vall del Madriu i el plantejament que està fent el comú d’Escaldes-Engordany, que cada dia que passa es manté més al marge dels altres tres comuns que també tenen terrenys al Madriu. Per evitar haver d’acudir als tribunals cada cop que hi hagi una diferència d’interpretació, la cònsol d’Andorra la Vella planteja fer “la divisió a tots els efectes” partint dels límits establerts en els convenis signats al 1988 on s’establien zones d’administració única malgrat que es mantenia indivisa la titularitat.

Una imatge de la vall del Madriu.

Relacionat

Doble acció judicial d’Andorra la Vella contra la darrera ordinació d’Escaldes sobre el Madriu

Marsol ha assegurat que la proposta la feia gairebé a títol personal però que aquest dimecres ho plantejarà davant el plenari comunal. “Ho explicaré als meus companys, a la minoria i si fa falta farem una reunió de poble”, però “tot a la vida evoluciona”, ha indicat la mandatària comunal que ha recordat que al 1988, arran de voler impulsar una societat que no va reeixir per muntar una estació d’esquí amb Sant Julià inclòs a claror es van fer un seguit de convenis en virtut dels quals, justament, Andorra la Vella impugna ara la darrera ordinació d’Escaldes sobre el Madriu.

Conxita Marsol ha deixat clar que parlava dels terrenys d’administració única, no pas dels d’administració conjunta. En tot cas, allò no urbà no es va arribar a dividir mai i tota la muntanya de l’antiga parròquia d’Andorra és de titularitat indivisa. 34 anys després d’aquells acords del 1988 creu la cònsol d’Andorra la Vella que ja s’ha d’haver madurat prou i estar en condicions de fer “un pas endavant” i que “cadascú es responsabilitzi d’allò que sigui seu”. Amb alguns retocs plausibles sobretot respecte dels serveis, si escau, l’ideal, ha dit Marsol, seria cenyir-se a les línies marcades quan es van definir les zones d’administració única. I convertir aquesta línia en frontera parroquial i, per tant, les zones d’administració única en titularitat, cadascuna d’elles, de cadascuna de les dues parròquies concernides.

Comentaris (14)

Trending