Marsol porta Govern a la Batllia per les obres dels entorns de l’escola de Santa Coloma

El comú i l’executiu van signar un conveni per repartir el cost de les actuacions però, ara, intervenció general bloqueja el pagament dels 270.000 euros al•legant que els treballs no són una competència de l’administració central

Marsol ha pres jurament a un nou agent de circulació al final de la sessió de comú.
Marsol ha pres jurament a un nou agent de circulació al final de la sessió de comú. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El comú d’Andorra la Vella reclamarà davant la Batllia el pagament per part de Govern de 270.000 euros corresponents a la part que havia d’afrontar l’executiu de les obres de remodelació de tot l’entorn de l’escola andorrana de Santa Coloma i del carrer de la Plana. Així ho estipulava el conveni signat entre totes dues administracions, a partir dels quals la corporació de la capital va tirar endavant els treballs. Ara, però, des d’intervenció s’ha frenat la transferència dels diners perquè s’entén que aquestes actuacions no entren dins les competències governamentals.

Així ho ha explicat la cònsol major de la parròquia. Conxita Marsol, durant la sessió de comú celebrada aquest dijous a la capital. En el seu dia, corporació i executiu van signar un conveni pel qual es repartien el cost de les obres a la zona propera al centre educatiu. Uns treballs que, finalment, van suposar una inversió total d’uns 800.000 euros. La corporació parroquial es va fer càrrec i, després, havia de rebre des del Govern la part marcada en el document.

"Demanem el compliment del conveni per part de Govern; si no es podia fer, Intervenció ho hauria d'haver dit en el moment de signar-lo", afirma la cònsol

La passada tardor era el moment en què s’havia de fer la transferència d’aquests diners, 270.000 euros. Llavors, el departament d’intervenció va frenar el pagament amb l’argument, segons ha relatat Marsol, que “les obres no eren competència” de l’executiu. Vist que, malgrat l’intercanvi de cartes dels darrers mesos, no es desencalla la situació, el comú ha optat per portar el tema a la Batllia.

“Demanem el compliment del conveni per part del Govern”, ha exigit la cònsol, tot admeten que “crec que hi ha voluntat política i tècnica”, però lamentant que “Intervenció no deixa”. En tot cas, apunta, si aquesta operació no era possible legalment parlant, “ho haurien d’haver dit en el moment en què es va signar el conveni”.

“Demanem el compliment del conveni per part del Govern”, ha exigit la cònsol, tot admeten que “crec que hi ha voluntat política i tècnica”, però lamentant que “Intervenció no deixa”. En tot cas, apunta, si aquesta operació no era possible legalment parlant, “ho haurien d’haver dit en el moment en què es va signar el conveni”. Per tant, entenen que “hem d’iniciar el procediment judicial”.

La majoria anuncia que la nova 'rambla' de l'avinguda d'Enclar estarà disponible per a la ciutadania a partir de la setmana vinent

La sessió també ha servit perquè tots els càrrecs electes hagin acceptat rebaixar-se el sou, seguint les pautes de la llei aprovada al Consell General. Això sí, falta tancar el percentatge exacte. Majoria i minoria s’han reunit un cop finalitzat el ple per mirar de tancar un acord. Des del PS, la consellera Dolors Carmona ha avançat que la proposta que duien era la d’un 10% i ha indicat que també hauria d'afectar els càrrecs de confiança.

També s’ha donat el vistiplau a la despesa de 678.000 euros que haurà d’afrontar el comú seguint el conveni amb privats que ha permès ampliar les voravies de l’avinguda d’Enclar fins a gairebé poder gaudir d’una “rambla”. El nou espai es convertirà, ha explicat Marsol, en una “zona nova de passeig que fa circuit amb l’avinguda Salou” i que “és molt àmplia”, fet que suposa un impuls a la mobilitat a peu. Ja estarà disponible per a la ciutadania a partir de la setmana vinent.

D’altra banda, el comú va tancar el primer trimestre amb un superàvit de 4,3 milions d’euros, bona part del qual es deu a l’ingrés de la indemnització per l’incendi dels Serradells. Des de la minoria socialdemòcrata, s’ha reclamat que aquests diners es destinin realment a la reconstrucció de la piscina. Davant aquesta petició, Marsol ha indicat que la voluntat és que així sigui. De fet, ha revelat que el pèrit que ha de fer l’informe sobre el sinistre reclamat per Progec visitarà les instal·lacions el dia 30, però ja ha donat permís per fer alguns treballs previs com ara la treta de runa de les graderies.

 

Comentaris (3)

Trending