Marsol es planteja un fons Covid propi per Andorra la Vella a banda de l'aportació al de Govern

La cònsol d’Andorra la Vella afirma que no entendria que algú comú es desmarqui de la iniciativa, però avança que si passa valoraria fer un d'específic del que es beneficiessin els ciutadans de la parròquia

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, està pendent de la decisió final que prengui els comuns d’Escaldes-Engordany i Sant Julià amb relació a l’aportació al fons impulsat per Govern contra el coronavirus. La mandatària confia que sigui positiva, però també té al cap quina podria ser la resposta que donaria la seva corporació. Una possibilitat que té sobre la taula seria, a banda de mantenir la previsió de diners ja prevista en la iniciativa nacional, impulsar un fons específic per ajudar als ciutadans de la parròquia.

La cònsol recorda que el d’Andorra la Vella “va ser dels comuns que primer ho vam decidir” i que “sempre hem estat conscients que hem d’aportar més perquè som la parròquia amb més ciutadans, més hotels i més comerços”. Ja llavors es va optar per aportar entorn dels dos milions d’euros, tot defensant que “sabem que tot el que donem després ens retornarà”.

"Veig gairebé impossible que algun comú es plantegi no participar-hi", afirma la mandatària de la capital

Per això, “ens costa d’entendre que algun comú es plantegi no participar-hi, quan sap que aquest retorn és directe pels seus empresaris i comerciants”. Marsol recorda que, per exemple, són molts els negocis de la parròquia que “han demanat ajudes com ara un ERTO o crèdits tous”. Per això, “entenem que s’ha de fer i que ho han de fer tots els comuns”.

La mandatària comunal insisteix que “veig gairebé impossible” que algú comú es despengi perquè “tots formen part de l’Estat”. En cas que això succeís, cosa que consideraria “molt trist”, apunta que “sí que ho farem, però haurem de valorar moltes coses”. Preguntada sobre en quina direcció aniria aquest replantejament, és quan apunta que “potser ens tocaria incrementar el que hi destinarem; aportar més per part d’Andorra la Vella”. La idea seria, en aquest cas, mantenir l'aportació ja anunciada al fons nacional, però crear-ne un de concret, que serviria per impulsar mesures a favor dels ciutadans i empresaris de la capital.

Marsol entén que ja no hi ha marge per negociar ni parlar res. “Hem fet moltes reunions i tots hem dit el que havíem de dir”, argumenta. Per tant, “tenim ja tots els comuns quantificat què ens correspon i falten el d’Escaldes i Sant Julià; poc més els podem comentar”.

Rosa Gili i Xavier Espot parlant amb una voluntària a l''stop lab' del Prat Gran d'Escaldes.

Relacionat

Gili sobre el fons solidari de Govern: “parlant la gent s’entén”

Comentaris (1)

Trending