Marsol es manté ferma i no es retornarà la mitja hora gratuïta als aparcaments

El grup de la minoria, PS+Independents, ha presentat més de 6.000 signatures en contra d’aquesta decisió, 3.000 d’elles de la parròquia, però la cònsol major ha assegurat que la decisió és meditada i coherent

Una imatge parcial de l'aparcament del Parc Central.
Una imatge parcial de l'aparcament del Parc Central. Toni Solanelles

El grup de la minoria del comú d’Andorra la Vella, PS + Independents, ha presentat durant la sessió de consell més de 6.000 signatures en contra de la mesura d’eliminar la mitja hora gratuïta als aparcaments de la parròquia. Enfront de la petició dels consellers, la cònsol major, Conxita Marsol, s’ha mantingut ferma i ha assegurat que “mantenim la nostra posició, que és pensada, coherent i que s’ha explicat suficientment”. Tot i això, ha indicat que s’estudiarà la petició socialdemòcrata i es barallarà si es torna a plantejar.

En resposta a la demanda de “correcció” de l’ordinació de preus públics per part del PS per recuperar la mitja hora gratuïta als aparcaments, Marsol ha afirmat que “no hi haurà cap correcció perquè ha sigut una decisió meditada”. La cònsol ha explicat que la mesura es va adoptar seguint les recomanacions de la Taula de mobilitat, que aconsellava treure aquests minuts per tal de millorar el trànsit, sobretot al centre de la parròquia. “Som el primer comú que ha decidit aplicar aquest concepte, per tal de veure si es pot millorar la mobilitat”, ha apuntat Marsol.

En tot moment, Marsol ha defensat que la recollida de signatures s’ha fet des d’un punt de vista d’un partir polític, i que ho ha portat tot cap al seu àmbit, “porta a error, una persona que no sap la veritat es pot equivocar i pot haver firmat”. D’aquesta manera, ha remarcat que “entre altres coses es diu que la decisió s’ha pres de forma unilateral, però això no és cert, es va aprovar en un consell de comú”. Així mateix, ha insistit contínuament que qualsevol persona del país pot adquirir la targeta PK, i que amb aquesta targeta es pot tenir una hora gratuïta. Per tant, i des del seu punt de vista, la mesura no afecta perquè “tothom té dret a tenir la PK”.

“Difícilment es reconsiderarà aquesta decisió perquè es va fer ben conscients i sabedors de com anaven les coses”

La decisió, ha explicat Marsol, es va prendre després d’analitzar el nombre de targetes PK que es tenien, i que arribava a 14.000. Des de l’aplicació de la mesura s’ha augmentat en 900, que la cònsol ha assegurat que “no és cap allau”. Així mateix, ha insistit que “es va meditar molt”, i que “difícilment es reconsiderarà aquesta decisió perquè es va fer ben conscients i sabedors de com anaven les coses”. L’únic que sembla que se li ha escapat de les mans a la cònsol ha estat la forma de conèixer les conseqüències que això pot tenir, i si realment són tan beneficioses com s’espera. Així i tot, ha assegurat que es demanarà a Mobilitat i es tractarà de saber quin ha sigut l’impacte en el trànsit.

En aquest sentit, Marsol ha explicat que la recomanació va arribar de la mà de la Taula de Mobilitat “fa més d’un any”, on es va presentar als cònsols un estudi que incloïa aquesta mesura. “Sobretot a les valls centrals es recomanava evitar aquestes gratuïtats, perquè es veia que aparcaven en un, i en l’altre, i no pagaven res”. Així, el comú d’Andorra la Vella assegura que “ha esperat el temps necessari per fer aquesta primera i creiem que no perjudica a ningú”.

Una de les reclamacions que ha fet la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha estat que és necessari prendre aquesta mena de decisions en consonància amb Escaldes-Engordany. El motiu principal és que es comparteix el trànsit i la problemàtica, i si no s’arriba a un acord podria afectar els resultats. Enfront d’això, Marsol ha explicat que “evidentment ens agradaria que també la prenguessin a Escaldes, i a totes les parròquies”. I ha estat d’acord que, si es prengués la decisió de forma conjunta, “funcionaria millor la mobilitat”.

Comentaris (31)

Trending