Marsol dona per fet que el litigi per les transferències acabarà sent dirimit als tribunals

La cònsol de la capital considera que cada part -Govern i comuns- “defensa la seva postura” i ja veu correcte que sigui el Superior qui decideixi

Conxita Marsol.
Conxita Marsol.

La nova pugna entre Govern i comuns per les transferències va camí dels tribunals. I tot fa pensar que, difícilment, no acabarà aquest recorregut. Així ho entén la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Considera lícit que cadascuna de les dues parts defensi la postura que consideren correcta i veu lògic que, al final, acabi dirimint el Superior.

Preguntada per la qüestió, la mandatària recorda que ja han fet el que seria el primer pas necessari per poder acabar davant la Batllia: el recurs. En aquest sentit, la disputa és si el càlcul s’ha de fer sobre els imports efectivament cobrats o els liquidats. De la llei, executiu i corporacions parroquials fan una interpretació ben diferent.

“Hem fet el recurs administratiu i esperarem que doni resposta o que passi el termini de silenci per tirar el tema judicial”, ha comentat Marsol, que xifra en 1,7 milions els diners que, en cas de tenir raó, hauria de percebre el seu comú. “No hi renunciem. Entenem que ens corresponen”, afirma.

I és que, adverteix, “com a gestors de diners públics, si són de la parroquial, no hi podrem renunciar; no dic que seria il·legal però gairebé”. Així, Marsol argumenta que “tenim el deure”. I, si finalment els tribunals no els donen la raó, “ens quedarem tranquils”.

De fet, la cònsol de la capital dona per fet que aquest serà el destí final del litigi. “Entenc que Govern hagi de defensar la seva posició. Ells ho interpreten de forma diferent”, indica. Així doncs, “el més probable és que acabi als tribunals i que el Superior sigui qui prengui la decisió”. Malgrat això, nega que sigui “cap baralla entre Govern i comuns”. Simplement, “és defensar cadascú la nostra postura perquè ens obliga la nostra responsabilitat”.

Comentaris

Trending