Marsol avança una inversió molt important en la reforma de la plaça del Poble

El comú preveu impulsar després de l’estiu el concurs d’idees per remodelar l’espai però la cònsol ja avisa que “són molt metres quadrats” i que també s’ha d’impermeabilitzar el centre de congressos i, per tant, “parlem de molts diners”

El parc infantil de la plaça del Poble .
El parc infantil de la plaça del Poble . ARXIU

El comú d’Andorra la Vella vol encetar al setembre el procés per a la reforma, ambiciosa, de la plaça del Poble. Així, es vol treure llavors el concurs d’idees que, ja el 2022, ha de permetre impulsar les obres per la remodelació de tot l’espai. La cònsol major, Conxita Marsol, entén que el projecte ha de permetre recuperar la zona com a eix clau dins la parròquia, a la vegada que adverteix que suposarà una inversió elevada.

“Farem el concurs d’idees ben aviat”, ha explicat Marsol, que afirma que es té “gairebé enllestit”. Així, de fet, al setembre ja es podria acabar llançant, “un cop parlem amb la minoria per explicar-los les idees que tenim i veure quines aportacions poden fer”. Després, “caldrà deixar quatre o cinc mesos” perquè es facin les propostes. Per tant, no seria fins al 2022 quan es podria tirar endavant la reforma.

I és que, indica Marsol, cal deixar temps per presentar les idees perquè “parlem d’una plaça molt gran i que té moltes opcions”. A les que ja tenia, afirma, s’hi suma ara el que pot suposar, per un costat, la passarel·la cap a Casa de la Vall i, per l’altre, la teulada que es guanyarà quan es construeixi el casino. “Volem que tot tingui un relat i una continuïtat”, avança la cònsol major, tot posant en relleu que “podem tenir un gran espai públic i un gran balcó que hem de saber aprofitar”.

També avisa que la inversió a realitzar no serà pas petita. Al contrari, “seran diners”. I és que, recorda, “són molts metres quadrats”. A banda, l’actuació serviria per solucionar altres problemàtiques, com ara les que pateix el centre de congressos. “Té filtracions i caldrà impermeabilitzar. Per tant, no tot serà una qüestió estètica”.

Marsol té clar quin ha de ser l’objectiu d’aquesta reforma: recuperar el que havia estat aquest espai. “Ha de ser realment la plaça del poble i la gent del país se l’ha de fer seva”, argumenta. La cònsol apunta que “ho havia estat però aquesta essència s’ha perdut perquè durant molts anys no s’ha fet inversió i està bastant trista”. Ara, diu, s’ha d’aprofitar per fer-la “més càlida i més verda”, així com “més adaptada a les necessitats actuals”, com ara amb “espais oberts per poder fer activitats”.

Comentaris (15)

Trending