Marsol anuncia que el 2022 serà l’any de la millora de voravies a Andorra la Vella

La cònsol presideix una reunió de barri amb mig centenar de veïns del Cedre aprofitant l’inici de la prova pilot per a la recollida de residus porta a porta

Un moment de la reunió amb els veïns.
Un moment de la reunió amb els veïns. tony lara / comú d'andorra la vella

El pressupost del comú d’Andorra la Vella per al 2022 disposarà d’una partida molt important per arranjar voravies a tota la parròquia. Així ho ha anunciat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, durant una reunió de barri amb mig centenar de veïns del Cedre aprofitant el prompte inici de la prova pilot per a la recollida de residus porta a porta. Els veïns del Cedre no només han escoltat. També han exposat els seus neguits i han fet suggeriments per a la millora del barri i de la parròquia en general.

Els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, juntament amb el conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, s’han posat aquest vespre a disposició dels veïns del Cedre de Santa Coloma, el barri residencial on a partir del proper 27 de setembre s’iniciarà la prova pilot de recollida de residus porta a porta. Durant la reunió, a la qual han assistit mig centenar de residents a la zona, s’ha exposat el funcionament del nou sistema que té per objectiu fomentar el reciclatge i eliminar la brossa al carrer.

Gerard Estrella i Conxita Marsol, aquest dimarts durant la presentació de la prova pilot.

Relacionat

Inici de la prova pilot de recollida de residus al Cedre per reduir els contenidors a la via pública

Els assistents han estat els primers a poder recollir els paquets de bosses de colors on podran classificar els residus (sòlid urbà, paper i cartró, envasos i vidre), que hauran de treure al portal de casa entre les 9 i les 12 de la nit i es passaran a recollir uns dies concrets de la setmana. A partir de demà, els residents del barri podran recollir els paquets de bosses al magatzem comunal del Cedre entre les 8 del matí i les 8 de la tarda.

La trobada ha servit perquè molts dels assistents plantegessin dubtes o neguits sobre el nou sistema de recollida i aportessin propostes de millora, algunes de les quals s’implantaran de manera immediata, com per exemple, la instal·lació de la minideixalleria en forma de remolc rotatòria

La trobada ha servit perquè molts dels assistents plantegessin dubtes o neguits sobre el nou sistema de recollida i aportessin propostes de millora, algunes de les quals s’implantaran de manera immediata, com per exemple, la instal·lació de la minideixalleria en forma de remolc rotatòria que s’ubicarà de manera fixa durant tres mesos -mentre duri la prova pilot- a l’aparcament del Cedre, espai on s’ha instal·lat un punt verd fixe perquè els veïns puguin dipositar els residus fora dels horaris de recollida establerts. Una altra demanda que es farà efectiva els propers dies és la instal·lació d’un punt verd per reciclar els olis vegetals.

La reunió d’aquest vespre també ha servit perquè els veïns exposessin algunes demandes de millora de parcs o arranjament de voreres al barri. La cònsol major, Conxita Marsol, ha avançat que el pressupost de l’any vinent inclourà una partida molt important per arreglar voravies a tota la parròquia. Aquesta és una de les crítiques més reiterades que es fa a la mandatària comunal, que hi ha aspectes de la parròquia que té descuidats començant per l’estat de moltes voravies.

Molts dels assistents han volgut agrair -segons el comunicat oficial, atès que la premsa no ha estat convidada a l’acte- al comú les importants inversions realitzades a Santa Coloma els darrers anys, com la reforma gairebé integral de l’avinguda d’Enclar o les separatives que permeten haver deixat enrere els episodis recurrents d’inundacions davant pluges intenses.

Comentaris (4)

Trending