Inici de la prova pilot de recollida de residus al Cedre per reduir els contenidors a la via pública

Afecta 514 llars, sis carrers i més d’un miler de persones, que podran resoldre dubtes en una reunió de poble aquest dimecres

Gerard Estrella i Conxita Marsol, aquest dimarts durant la presentació de la prova pilot.
Gerard Estrella i Conxita Marsol, aquest dimarts durant la presentació de la prova pilot. Albert Belis

Amb un pressupost d’uns 10.000 euros, el comú d’Andorra la Vella ha presentat aquest dimarts la prova pilot de recollida de residus porta a porta a la zona del Cedre, que començarà el proper dia 27 i que afectarà més d’un miler de persones. L’objectiu és reduir el nombre de contenidors a la via pública i substituir-los per minideixalleries.

El 27 de setembre començarà la prova pilot de recollida de residus porta a porta a la zona del Cedre de Santa Coloma i durarà tres mesos, segons ha anunciat en roda de premsa aquest dimarts el comú d’Andorra la Vella. En concret, afecta 514 llars, més d’un miler de persones i sis carrers (Esteve Albert, Contrapàs, Roureda Tapada, Cedre, Castell de Sant Vicenç i mossèn Lluís Pujol). Aquest dimecres hi haurà una reunió de barri per resoldre dubtes dels veïns. La iniciativa compta amb un pressupost d’uns 10.000 euros.

“De moment és una prova pilot de tres mesos, però si tot va bé, la nostra proposta serà continuar, ja que volem que sigui un punt de partida i, a partir d’aquí, hi haurà altres zones de la parròquia on es podrà implementar si funciona; no a totes, però sí en diversos llocs, com ara barris amb poc comerç i residencials”, ha afirmat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Presentació de la prova pilot de recollida de residus porta a porta

Relacionat

Andorra la Vella prepara una prova pilot per a la recollida de residus porta a porta

Segons el departament de Sostenibilitat i Innovació del consistori de la capital, la recollida de residus porta a porta facilita la gestió de les deixalles domèstiques, fomenta el reciclatge i redueix el volum de residus. A més, l’objectiu és reduir el nombre de contenidors al carrer, ja que així es millorarà la higiene i la salubritat de la via pública, perquè si hi ha molts contenidors prop de casa fa que proliferin pràctiques “poc recomanables”.

“Ja hem retirat cinc contenidors i la idea és que si la prova dona bon resultat, es vagin retirant progressivament a tota la parròquia; ara en tenim un centenar i la idea és anar-los retirant i substituint per minideixalleries, i per això aquesta prova serà determinant per veure si es pot dur a terme amb la col·laboració dels ciutadans, que han de canviar els hàbits”, ha afirmat el conseller de Sostenibilitat i Innovació del comú de la capital, Gerard Estrella.

El ciutadà haurà de classificar els residus en bosses de colors i treure’ls al portal de casa seva entre les 21 i les 24 hores, i el comú farà dues recollides: a les 10 i a les 12. Si durant aquesta hora no pot fer-ho, es pot dirigir a l’aparcament comunal del Cedre i deixar-los a la minideixalleria que s’hi ha habilitat. El comú facilitarà les bosses de colors, que es poden recollir al magatzem comunal de l’edifici el Cedre. Cada dia es recull un tipus de residu diferent: dilluns i divendres, sòlids i envasos; dimarts i dijous, només sòlids; dimecres, sòlids, vidre i paper i cartró; dissabte no hi ha recollida i diumenge, sòlids i paper i cartró.

Etiquetes

Comentaris

Trending