Majoria i oposició del d’Andorra la Vella es comprometen a buscar canals per intercanviar informació

Els dos consellers socialdemòcrates assistents a la sessió de consell d’aquest dimarts tenien una bateria de més de cinquanta preguntes demanant aclariments d’aspectes tractats en juntes de govern que han deixat sense efecte amb l’acord de cercar un mecanisme més àgil

Votació per unanimitat d'un dels punts debatuts aquest migdia.
Votació per unanimitat d'un dels punts debatuts aquest migdia. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

Que el comú d’Andorra la Vella en tan què corporació de la capital té molta activitat segurament és tan cert com que algunes sessions de consell resulten interminables per les preguntes, a vegades sense sentit (almenys aparent), dels consellers de la minoria socialdemòcrata. La sessió d’aquest migdia anava per aquest camí fins que Sergi González ha decidit que la ‘cosa’ podia anar per molt llarg i ha proposat explorar altres vies per no convertir els plenaris en insofribles. De fet, poc o molt, era una escenificació.

Els socialdemòcrates -González estava avui acompanyat només de la cap de llista, Dolors Carmona- tenien més de cinquanta preguntes preparades sobre aspectes a aclarir de les diverses juntes de govern celebrades les darreres setmanes. Preguntes com uns complements salarials a alguns funcionaris, per exemple, que tenen molt de sentit. D’altres, com les que han portat la consellera Meritxell López a explicar què era el projecte ‘Andorra la Vella en flor’, per exemple, eren totalment prescindibles.

En fi, que quan feia una bona estona que Carmona i González preguntaven, aquest darrer ha posat sobre la taula la necessitat de buscar una fórmula més àgil per poder tenir tota la informació que necessiten sense fer interminables les sessions de comú. La seva companya de bancada hi ha estat d’acord, i també la cònsol Conxita Marsol, que no s’ha estat de dir que per ella podrien haver anat preguntant, que no té cap problema per respondre tot allò que se li demani. En qualsevol cas hi ha el compromís -“s’ha de cedir per les dues parts”, però, ha recordat la màxima mandatària comunal- de buscar la manera per satisfer els neguits de la minoria.

Marsol ha proposat fer una trobada en uns dies per buscar la fórmula més adient per a totes les parts. Carmona ha deixat clar que volen estar al cas de tot el que es ‘cuina’ al comú i així poder facilitar “la informació que el ciutadà es mereix”. Per tant, ha assegurat la cap de l’oposició comunal, “proposarem crear altres canals per informar la ciutadania”. De la seva banda, la cònsol ha assegurat que no hi ha res tan transparent com preguntar durant la sessió de consell de comú, però que entén que aquest mecanisme fa les reunions “molt feixugues”. Per tant, caldrà veure quin punt d’acord s’acaba adoptant.

Comentaris (1)

Trending