Majoria i minoria del PS a Encamp discrepen per la subvenció a una concentració de motos

El comú valida la permuta amb Govern d’una parcel·la de la seva propietat al costat de la seu del COEX per la que actualment ocupa un aparcament descobert al costat de Prada de Moles

Un moment de la sessió de comú celebrada a Encamp.
Un moment de la sessió de comú celebrada a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

La subvenció de 50.000 euros que el comú d’Encamp aportarà per a la concentració de motos Marmotes que s’ha de fer l’any vinent ha generat discrepàncies entre la majoria i la minoria socialdemòcrata a la corporació. Des del PS, tot i donar suport, s’ha lamentat que no hi hagi informació sobre el retorn econòmic que pot tenir l’esdeveniment. Al ple també s’ha validat l’intercanvi amb Govern d’una parcel·la al costat de la seu del COEX per la que actualment ocupa un aparcament descobert a Prada de Moles.

En la roda de premsa posterior a la sessió, el conseller del PS Enric Riba ha apuntat que “són 50.000 euros i no tenim notificació de quin pot ser el retorn de la inversió”. Tot i això, ha explicat que no s’ha oposat a la proposta perquè “pot ser un cap de setmana atractiu per al Pas de la Casa”. A banda, ha apuntat que “decidim l’aportació sense tenir el pressupost aprovat”.

El comú distribuirà entre les entitats esportives 208.000 euros en subvencions, xifra un 25% superior a la de la passada temporada, a banda de la cessió d’instal·lacions, valorada en 193.000 més

Des de la majoria s’ha defensat la iniciativa que, de fet, s’emmarca en una col·laboració amb Govern, que també posarà diners. “Portarà unes 3.000 persones i és un tipus de turisme que pot anar molt bé a les botigues especialitzades del poble i, també, al circuit”, ha destacat la cònsol major, Laura Mas. No s’ha volgut, però, donar més detalls de la concentració, ni tan sols la data, al·legant que s’ha de signar el conveni amb Govern.

Tot i això, el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, sí que ha volgut posar sobre la taula els seus càlculs. “Si són 3.000 persones durant tres dies, ni que gastin 30 euros per jornada cadascuna, podem arribar fàcilment a un retorn d’un milió”, ha apuntat, per després enviar un dard al PS: “Suposo que ho poden calcular. Crec que ho han fet perquè, al final, han votat a favor”.

Des de la formació socialdemòcrata també s’ha celebrat que hagi quedat desert el concurs per les activitats de Nadal, englobades sota el lema ‘Indret màgic’. I és que, segons ha afirmat David Rios, “l’any passat gairebé va ser un fracàs; va costar 150.000 euros i vam acabar tenint parades tancades, molts problemes amb l’organització d’actes. Potser es volia competir amb Andorra la Vella i no va anar bé”. Per això, s’ha mostrat favorable al model tradicional a Encamp, basat en el saló de la infància i en els actes tradicionals que “sempre ha funcionat”.  

Des de la majoria, Mas ha explicat que es van presentar tres empreses al concurs però “el que proposaven no corresponia a les necessitats”. Ara, s’ha iniciat un nou procés per tancar una programació nadalenca que, en certa forma, ja agafarà activitats que es feien al saló, com ara tallers o espais de videojocs. El certamen ja es recuperaria l’any vinent.

La sessió de comú també ha validat la permuta d’una parcel·la propietat del comú al costat de la seu del COEX per la que actualment ocupa de forma provisional un aparcament al costat del pont que inicia la carretera de les Riberaigües. Govern preveu ampliar l’aparcament tant del servei de conservació de carreteres com de banders. Per la seva banda, Mas ha posat en relleu que al terreny que ara es queda la corporació es podrà tirar més endavant, ja a partir del 2024, una infraestructura més ambiciosa. Una de les opcions podria ser un aparcament vertical, però ha deixat clar que, en tot cas, la decisió ja serà del futur mandat.

SUBVENCIONS PER A ENTITATS ESPORTIVES

En la sessió també s’han aprovat les subvencions per a entitats esportives de cara a l’actual temporada. En total, un 25% més de diners que l’any passat: 208.000 euros. A això s’ha de sumar l’import econòmic en què es tradueix la cessió d’instal·lació. Segons el conseller responsable, Xavi Fernández, uns 193.000 euros.

El mateix Fernández ha volgut donar dades del funcionament de la prova pilot del bus a demanda. En total, s’han fet més de 5.300 viatges, dels quals el 50% pagats amb un bitllet senzill. A banda, ha destacat que les enquestes fetes als usuaris permeten parlar d’un alt grau de satisfacció amb el servei: un 4,84 sobre 5. “És un èxit i així ens ho han transmès”, ha afirmat. Per això, ja s’ha llançat el concurs per adjudicar aquest transport comunal de cara als pròxims anys, amb més hores de funcionament, 12 o 14 diàries segons les necessitats.  

Comentaris (1)

Trending