Sant Julià confia en tenir un pas alternatiu divendres a Aixirivall

Aquest mateix dimecres, el Govern licitarà el projecte per remodelar la zona i les obres poden estar enllestides en uns quatre mesos

Comentaris

Josep Majoral conversa amb els consellers de l'oposició Mari Àngels Aché i Cerni Cairat.
Josep Majoral conversa amb els consellers de l'oposició Mari Àngels Aché i Cerni Cairat. Altaveu

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha informat els veïns d'Aixirivall afectats per l'esllavissada que ha tallat la carretera secundària 130 que divendres es podria obrir un pas alternatiu. Els tècnics volen esperar l'afectació que tenen les pluges anunciades els pròxims dies i esperar la resposta del terreny, abans de prendre una decisió.

Els veïns s'han queixat que fa temps que hi ha problemes, cada cop que plou, a la zona. Fa un mes i mig ja s'hi va desplaçar el COEX i hi va posar unes proteccions de formigó. El comú ja havia fet una carta al Govern informant dels diversos punts crítics que a la xarxa de vies secundàries de la parròquia laurediana. Segons ha explicat Majoral, l'esllavissada a l'assecador del Duc no és massa greu i s'està movent entre les dues carreteres de la Peguera, la vella i la nova. En cap moment hi ha hagut perill que el talús afectés la urbanització que hi ha a sota. "En cas de perill l'hauríem desallotjat", ha afegit.

Aquest mateix dimecres, el Govern licitarà el projecte per remodelar la zona tot i que com ha avançat el cònsol major "no estarà tot solucionat abans de tres o quatre mesos". De moment, però, la primera opció és el pas alternatiu a la carretera nova. Seria en un sol sentit, restringit als veïns i accessible només amb vehicles lleugers. També es preveu fer un circuit peatonal, almenys fins divendres, perque els veïns aparquin el cotxe a la carretera i puguin accedir a peu a casa seva sense haver d'anar a fer la marrada per Juberri. "Us demano paciència en nom del comú", ha dit Majoral a uns veïns neguitosos perquè hi ha diversos punts problemàtics com ara el cortal de Llumeneres.

El manteniment de la carretera és competència del Govern i el cònsol ha explicat que s'han posat unes barreres de protecció de formigó. La reunió ha comptat amb la presència de 76 veïns.

Comentaris (1)

Trending