Majoral acabarà el mandat reduint a la meitat el deute del comú

Exposa a la reunió de poble del tercer any de mandat que es passarà dels 14 milions d'euros del 2019 als 7,5 el 2023

Comentaris

Josep Majoral durant una reunió de poble.
Josep Majoral durant una reunió de poble. BRU NOYA

La reunió del tercer any de mandat de la majoria del comú de Sant Julià de Lòria, amb la sala plena, ha permés el cònsol major, Josep Majoral a treure pit de la situació econòmica de la corporació, i especialment de la reducció del deute.

El deute de la corporació, segons ha explicat Majoral, que era de 14 milions d'euros (103%) el 2019 baixarà a 7,5 (49%) a final del mandat, el proper 31 de desembre, "això -ha manifestat-, sense renunciar a les inversions", tot i una baixada a l'inici del 2020 a causa de la confecció del marc pressupostari i a l'arribada, posteriorment, del coronavirus.

Més endavant, Majoral ha indicat que hi ha diversos inversors interessats en el projecte de la residència universitària i que el comú ja els ha posat en contacte amb diversos particulars. "La residència és un dels pals de paller que ha de sustentar l'economia de la parròquia", ha emfatitzat tot esperant que abans de final any sigui una realitat com ja ho és la reparcel·lació de la plaça Major.

La construcció dels pisos tutelats ja té un fons de sis milions d'euros

Es construirà un carrer per connectar la plaça amb Camp de Perot. Així mateix, es preveu la construcció dels pisos tutelats que ja té un fons de sis milions d'euros procedents de fonts privades. La construcció es farà en un terreny al costat de la carretera general 1 on hi ha ara un garatge i un recanvi de pneumàtics. El projecte s'ha adjudicat per 760.000 euros.

Entre les accions més rellevants del tercer any de mandat ha esmentat les millores a la xarxa d'aigua, el nou vial de la carretera de Nagol, l'espai saludable i l'espai  benestar, l'obertura del centre de dia i de l'espai jove lauredià i projectes diversos de sostenibilitat. Majoral ha recordat que la reunió es feia responent a la voluntat de transparència recollida en el programa electoral d'Unió Laurediana (UL

La interventora del comú, Montserrat Neras, per la seva part, ha explicat que, a nivell de finances, el mandat ha estat marcat per la pandèmia i per l'incendi del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, pendent de la quantitat que es pot recuperar amb l'assegurança. En relació al capítol 1, el de personal, ha detallat que no s'han incrementat els llocs de treball.

Pel que fa a Naturland, Majoral ha destacat la feina de l'actual director, Xabier Ajona "que va arribar en un moment delicat". Ajona ha fet esment a les novetats del parc per aquest estiu i al lema 'respira emocions'. La plantilla passa de 100 persones a l'estiu i, en paraules d'Ajona "és un equip que cada cop creu més en el projecte i cada cop tenim més gent titulada". La despesa mitjana del client de Naturland és de 44 euros.

Comentaris (23)

Trending