La llacuna panoràmica de Caldea pateix esquerdes

El termolúdic reconeix que l’últim espai inaugurat, fa menys d’un any, necessita intervencions de manteniment

La llacuna, coberta amb unes lones.
La llacuna, coberta amb unes lones. Toni Solanelles

Tot el que lluu no és or. En el cas de la llacuna panoràmica de Caldea, tampoc. Inaugurada tot just el juliol passat, en un recés de la pandèmia, s’hi haurien localitzat unes esquerdes que ara mateix, encara que no hi hagués crisi sanitària, tampoc no podia funcionar. L’espai, penjat sobre el riu Valira, té una mena de doble nivell, i necessita una paràmetres de decantació més complicats del que sembla. En cas contrari, la instal·lació podria perillar.

Fonts oficials del termolúdic han reconegut que la llacuna necessita uns treballs de manteniment, i que s’està esperant els materials necessaris, que no es trobarien ni al país ni en estoc, per dur a terme la intervenció pertinent. En cap cas s’ha arribat a reconèixer la importància que segons altres fonts realment pateix la situació estructural de l’espai, amb unes esquerdes que no permetrien, segons les fonts, garantir l’estanquitat. Ben al contrari, que farien que la piscina panoràmica s’anés buidant.

La intervenció que s’hi faci hauria de permetre salvar l’escull. I en aquest sentit, les fonts oficials consultades no han donat més transcendència als treballs de manteniment que sí que han admès que cal dur a terme. En tot cas, i malgrat la reobertura de Caldea, del termolúdic, la llacuna no es va posar en marxa la setmana passada. I no s’hi va fer cap mena de referència. L’espai resta cobert amb unes lones per protegir-lo degudament.

Comentaris (5)

Trending