Lildami i Blaumut brinden dos bons concerts en una plaça que no supera l’afluència de dissabte

Les actuacions estrella de la festa major de Sant Julià de Lòria deixen zones buides en el recinte que contrasten amb els restaurants propers plens de gom a gom

Comentaris

Lildami durant la seva actuació aquest dilluns a Sant Julià de Lòria.
Lildami durant la seva actuació aquest dilluns a Sant Julià de Lòria. B.N.

La festa major de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest dilluns els dos concerts qualificats d'estrella: Lildami i Blaumut. Amb puntualitat ha aparegut a l'escenari de la plaça de la Germandat, Lildami, tot un referent del trap i de la música urbana. Tota i la bona afluència de públic no s'ha arribat al nombre d'espectadors de dissabte. Curiosament, els restaurants propers estaven plens.

La seva actuació ha tingut com a plat fort la participació dels bastoners lauredians en el tema 'Supermercat' que forma part del disc 'Dummy'. La cançó es va convertit en un himne l'estiu passat amb pinzellades de pop electrònic, rap i trap. Lildami és sentit de l’humor, bon rotllo però també reivindicació rapera i alguna incursió al rock i la bachata. Pot parlar parlar dels seus defectes i moments baixos sense que això signifiqui enfonsar-se, sinó el contrari: prendre-s’ho amb humor i confiar en “la meva psicòloga, la Siri", o cantar sobre la destrucció del planeta i com “el món (està) fet un fàstic i jo perdent el temps amb tu”.

En un dels seus temes també carrega contra les mentides que es publiquen a les xarxes. Critica les fotografies retocades i l’eufòria artificial tan habitual a internet. En canvi, defensa la veritat sense filtres ni coreografies de TikTok.

Abans de Lildami han actuat els Blaumut en un concert força especial ja que un dels seus primers recitals va ser precisament a la plaça Sant Roc de Sant Julià de Lòria en els aleshores anomenats 'Vespres d'Estiu'. Després de la publicació i de la presentació d''Olímpica i Primavera', Blaumut han programat una gira batejada amb el nom 'Blaumut 10' en commemoració del seu primer treball, 'El Turista'.

Hi ha quatre concerts únics de gran format amb una orquestra simfònica i la resta, com el d'aquest dilluns a la festa major laurediana, una mena de recull de grans èxits. L'objectiu del grup és oferir una antologia de les cançons més populars. A la plaça de la Germandat no han faltat 'Pa amb oli i sal' o 'Bicicletes' i la resta dels temes que acostumen a demanar els espectadors als seus concerts amb lletres plenes d'imatges i arranjaments d'instruments clàssics de corda, que formen l'atmosfera de les seves cançons.

La festa major de Sant Julià de Lòria acabarà aquest dimarts amb havaneres, ball en línia i l'espectacle lluminós i musical amb drons, que substitueix els focs artificials. Els aparells aeris no tripulats transmetran un missatge al ritme de la música i dels efectes sonors: La Terra és única, cuida-la!.

Comentaris (2)

Trending