Lalin organitzarà un segon viatge a Escaldes pels nens que s’han quedat fora del primer

L’alcade de la població, José Crespo, afirma que el comú ha ofert col·laboració -“no econòmica” per fer-ho possible, al mateix temps que ha avançat la voluntat de “treure més partit a aquest agermanament”

Comentaris

Nens de Lalín, a la neu, durant el recent viatge al Principat.
Nens de Lalín, a la neu, durant el recent viatge al Principat.

Després de la polèmica generada arran del procés d’inscripció i que molts joves quedessin fora, el Concello de Lalín preveu organitzar un segon viatge a Escaldes-Engordany. Fa unes setmanes, les vint places inicialment previstes van quedar curtes i això va provocar les crítiques dels grups polítics a l’oposició del consistori gallec. S’entenia que el procediment per apuntar-se no havia estat correcte, especialment per la manca de transparència. Ara, la majoria a l’ajuntament vol redreçar la situació.

El desplaçament dels adolescents es fa en el marc de l’acord d’agermanament que Escaldes i Lalín tenen des del 2004. Els darrers anys, la pandèmia havia fet que no es pogués dur a terme i enguany es recuperava. El que no van preveure els responsables d’organitzar-lo era que tindria tanta demanda. Es van oferir 20 places. I es van presentar una norantena de sol·licituds.

Adolescents de Lalín en un viatge anterior a Escaldes.

Relacionat

Polèmica pel procés d’inscripció al viatge de joves de Lalín a Escaldes

En el seu dia, l’oposició, especialment el Bloc Nacionalista Gallec, va carregar contra la majoria al Concello per com s’havia fet el procés. Es considerava que havia estat poc transparent i es criticava que hagués estat presencial, fet que va obligar molts pares a fer cua el dia de l’inici de la convocatòria.

L’expedició ha estat aquests darrers dies a Andorra. I al seu retorn, l’alcalde, José Crespo, l’ha valorat molt positivament. “L’estança va ser molt fructífera; venen tots encantats”, ha assegurat. Paral·lelament, ha explicat que ara es treballa “en la possibilitat de buscar alguna alternativa perquè els que van queda fora també puguin anar a la neu”.

52490103221 a165019843 z

Relacionat

El PSdeG a Lalín s’uneix a les crítiques del BNG per l’organització del viatge a Escaldes

Segons ha indicat, el comú escaldenc hauria ofert col·laboració “no econòmica” per intentar fer possible aquest segon viatge. “Ells ja han complert amb aquests vint nens”, s’ha indicat des del consistori gallec. Es confia poder tancar aquesta setmana un nou programa per portar la resta d’inscrits.

Al mateix temps, Crespo ha avançat la voluntat de “treure més partit a aquest agermanament”. I és que el considera “el més rendible des del punt de vista social” de tots els que té subscrits Lalin. “Per ara, no podem dir el que anem a fer perquè no ho tenim encara definit”, ha matisat.

Comentaris (1)

Trending