Andorra la Vella celebra la resposta ciutadana a la festa major

(AMB VÍDEOS) Després d’un any de suspensió, una seixantena de persones encapçalades pels cònsols, la síndica general o les ministres de Cultura i Educació tornen a dansar el ball del Contrapàs a la Plaça del Poble

Una de les rotllanes del Contrapàs.
Una de les rotllanes del Contrapàs. Toni Solanelles

La Plaça del Poble ha tornat a veure dansar Carlemany i Ermesenda i, sobretot, una seixantena de persones representants de la ciutadania seguint les notes del ball del Contrapàs. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, una de les balladores, ha celebrat el comportament de la ciutadania i ha destacat que els aforaments que hi està havent als actes, encara que en alguns moments semblin baixos, estan funcionant per contenir la propagació de la pandèmia. “Hem aconseguit tenir una festa major endreçada”,ha assegurat Marsol.

‘Liderats’ pels cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, la síndica general, Roser Suñé, o les ministres de Cultura, Sílvia Riva, i Educació, Ester Vilarrubla, i consellers generals com ara Roger Padreny o molts dels consellers comunals, els balladors s’han mostrat “emocionats” de poder tornar a reprendre l’activitat després d’un any on es va haver de suspendre tot . “No és la festa major que voldríem però almenys hem pogut fer festa major”, ha manifestat Marsol, contenta del comportament ciutadà.

La cònsol major de la capital, que ha evitat fer manifestacions que no tinguessin a veure amb la celebració festiva, ha assegurat que “estem contents” de com està marxant la festa, que encara les jornades finals amb el concert de ‘Love of Lesbian’ com a plat fort i amb la previsió d’uns mil cinc-cents assistents. “No estem encara en plena normalitat però apunta cap allà”, ha manifestat Marsol després de dansar un Contrapàs que com és habitual primer ha estat ballat per l’esbart.

Tot i que amb alguns restriccions -els balladors del Contrapàs havien d’acreditar la pauta de vacunació complerta o un test d’antígens negatiu de menys de tres hores-, tots els assistents agraïen poden retrobar alguns dels actes més emblemàtics de la festa major. També els artistes i professionals del sector de l’espectacle que intervenen. “A Catalunya encara s’ha fet alguna cosa, però a la resta d’Espanya, per exemple, molt poquet. I els artistes estan molt contents de poder venir a actuar. També és una oportunitat per donar suport al sector cultural”, ha manifestat Marsol.

Comentaris (1)

Trending