Govern no reconeix un deute de 400.000 euros amb el comú de Sant Julià de Lòria

Prové del conveni de col·laboració de l'any 2009 per l’ordenació urbanística dels entorns de la plaça Major

Comentaris

La plaça Major de Sant Julià vista des del Camp de Perot.
La plaça Major de Sant Julià vista des del Camp de Perot. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria té pendent de cobrament un import de 400.000 euros el qual prové del conveni de col·laboració de data 29 de maig de 2009 subscrit amb el Govern relacionat amb l’ordenació urbanística dels entorns de la plaça Major de la parròquia laurediana. El deute no ha estat reconegut per Govern i el comú té dotada una provisió per atendre una possible insolvència d'aquest saldo.

El conveni va ser signat per l’aleshores ministre en funcions encarregat de la cultura, Juli Minoves, i el comú lauredià representant pel cònsol major, Josep Pintat. El projecte inicial va ser revisat pel govern de Jaume Bartumeu que el va titllar d'"excessivament ambiciós" i d'haver estat firmat "a corre-cuita". Inicialment, l'obra es vinculava a la futura ampliació del campus de la Universitat d'Andorra (UdA) amb la construcció d’un gran edifici multifuncional, i l'import era de 5,4 milions d'euros, que es va considerar per part de Bartumeu que era "inassumible" tot i que s'havia d'abonar durant quatre anys. El projecte també contemplava la remodelació de la plaça Major i la construcció d’un pàrquing soterrat, que havia de millorar les condicions d’aparcament dels veïns i treballadors de la parròquia.

L'objectiu dels diversos comuns lauredians ha estat la revitalització de la plaça Major, que va tenir un inici amb la reconversió del Glòria en un edifici que acull el Centre d'Atenció Primària (CAP), el departament de Socials i Participació Ciutadana i la Llar de Lòria. Va ser inaugurat el setembre del 2015.

 

 

 

 

Comentaris (3)

Trending