Gili assegura que “no hi ha res tancat amb Concòrdia de cara a les comunals”

La cònsol major d’Escaldes-Engordany assegura que no crearà un partit polític i “haurem de veure si amb la formació de Cerni Escalé convergim amb les necessitats i projectes”

Cerni Escalé saluda Rosa Gili al final de la reunió de poble de Concòrdia a Escaldes-Engordany
Cerni Escalé saluda Rosa Gili al final de la reunió de poble de Concòrdia a Escaldes-Engordany

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, encara no ha volgut fer públic quina serà la fórmula que farà servir per presentar-se a les eleccions comunals del pròxim mes de desembre. El que sí que ha confirmat és que “no hi ha una idea ara mateix de fer un partit i si no hi ha res de nou plantejaré una candidatura sota el nostre paraigua”. Sobre una possible aliança amb Concòrdia ha dit que “no hi ha res tancat i haurem de veure si convergim amb els projectes”.

Gili té clar que optarà a la reelecció perquè “hem d’acabar el projecte perquè amb quatre anys és complicat tirar endavant totes les coses”. Afegeix que “gestionem diners públics i tenim molts projectes en curs, dels quals alguns els acabarem i d’altres que els anirem presentant durant la campanya electoral”.

La cònsol major escaldenca ha deixat clar que als comicis no es presentaran sota les sigles de cap partit. “No hi ha la idea, ara mateix, de fer un partit polític perquè penso que té un caire més nacional i estem parlant de política comunal”. Preguntada per si hi ha la possibilitat de concórrer juntament amb Concòrdia, la mandatària ha dit que “converses amb algun membre de la formació sempre n’hi ha. El president del grup parlamentari, Cerni Escalé, va treballar al comú i som amics. Manifesta que “no hi ha res tancat de cara a les comunals i haurem de veure si convergim amb les necessitats i projectes”.

DUBTES SOBRE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA ÚNICA

Rosa Gili ha mostrat seriosos dubtes sobre què significarà l’Agència Tributària Única. Aquest dimarts, el cap de Govern en la presentació de l’informe econòmic de la Cambra de Comerç assegurava que no suposaria cap centralització impositiva sinó una política de transversalitat i de gestió dels impostos.

Ha demanat una reunió per tal que s’expliqui ben bé quina és la idea i ha recordat que la Llei de competències dels comuns deixa ben clar que tenen un govern i una autonomia. S’ha preguntat “què vol dir una agència tributària única? què tot això canviarà?” Afegeix que “els comuns som una institució de proximitat que fem una política molt important de tràmits per Govern i em demano si hi haurà una sola Agència Tributària a la Baixada del Molí”.  Remarca que cal deixar clar quin serà l’objectiu “perquè a mi no m’ho han dit”.

Comentaris (2)

Trending