El futur del carrer Sant Andreu es decidirà aquesta setmana i guanya força el retorn al doble sentit

El trànsit a la zona el primer dia d’escola ha estat molt complicat, amb queixes de veïns i conductors, i importants cues, especialment a Fiter i Rossell

Cues aquest matí al carrer Sant Andreu captades per una veïna.
Cues aquest matí al carrer Sant Andreu captades per una veïna.

La decisió sobre el futur del carrer Sant Andreu es prendrà aquesta mateixa setmana. I tot apunta que el comú d’Andorra la Vella acabarà reobrint els dos sentits de circulació, al mateix temps que s’implementen mesures correctores per evitar excessos de velocitat. El primer dia de prova de com funcionava el nou esquema circulatori no ha estat positiu, amb problemes importants de retencions a la zona, complicats encara més per la climatologia.

Des del comú de la capital s’ha volgut comprovar in situ quina ha estat la realitat. Per això, els cònsols, Conxita Marsol i David Astrié, s’han desplaçat a la zona i hi ha circulat per comprovar com afectava al trànsit el tancament d’un dels dos sentits del carrer, el que permet accedir des de l’hospital al centre d’Andorra la Vella. No ha estat un matí senzill, com evidencien algunes queixes expressades per veïns i conductors a les xarxes socials.

Els cònsols Marsol i Astrié han pogut comprovar in situ les retencions i la voluntat és que la decisió final no s'allargui i s'adopti com a molt tard divendres

Les cues han estat la tònica general de la jornada, especialment a primera hora, coincidint amb l’entrada dels escolars que iniciaven el curs als centres de la zona. La pluja tampoc hi ha ajudat. Els carrers, especialment Fiter i Rossell des de l’entrada a Escaldes han presentat cues importants. El mateix Sant Andreu, també.

Marsol ha volgut posar en relleu que la jornada tenia unes condicions especials a tenir en compte. “Un primer dia sempre és difícil poder fer una valoració i més amb una reentrada a les escoles atípiques després de mesos sense classe i amb pluja”, ha apuntat. Al seu entendre, el l trànsit global a la parròquia “no ha funcionat millor o pitjor que al gener”, però sí que ha admès les cues a Fiter i Rossell que, al seu entendre, “cal analitzar ara a què es deuen”.

Conxita Marsol ha acudit al comú d'Escaldes per reunir-se amb els seus homòlegs escaldencs.

Relacionat

Marsol insinua que el carrer Sant Andreu tornarà a ser de dos sentits però amb mesures

Des del comú, però, s’ha avançat que la decisió definitiva sobre el sentit únic o no del carrer no trigarà gaire. I, de fet, s’ha insinuat també que la possibilitat de fer una relativa marxa enrere és gran. Així, es preveu estudiar com funciona la situació aquest dijous i acabar de valorar-ho entre llavors i divendres. És a dir, aquesta mateixa setmana. Tot apunta que s’acabarà optant per reobrir els dos sentits de circulació a la vegada que s’adopten mesures que obliguin els conductors a moderar la velocitat i, per tant, garanteixin la seguretat dels veïns i vianants de la zona.

La valoració del comú d’Escaldes ha estat més crítica. Fonts de la corporació han parlat obertament “d’un col·lapse de trànsit molt considerable, tot lamentant “la circulació molt densa i dificultosa”. A banda, alerten que això s’ha produït amb un retorn esglaonat a l’escola i sense que s’hagin incorporat els cursos de secundària. “Llavors”, avisen, “to serà més caòtic”.

Comentaris (2)

Trending