Marsol insinua que el carrer Sant Andreu tornarà a ser de dos sentits però amb mesures

La cònsol d’Andorra la Vella s’ha reunit amb els seus homòlegs d’Escaldes i s’han donat la primera setmana de posada en marxa de les escoles per valorar l’impacte del sentit únic i prendre una decisió definitiva

Comentaris

Conxita Marsol ha acudit al comú d'Escaldes per reunir-se amb els seus homòlegs escaldencs.
Conxita Marsol ha acudit al comú d'Escaldes per reunir-se amb els seus homòlegs escaldencs. Bru Noya

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha admès que la decisió de convertir el carrer Sant Andreu, a tocar de l’hospital, de sentit únic està causant més problemes a Escaldes que no pas a la capital i tot i assegurant que ha acordat amb els seus homòlegs escaldencs, amb els quals ha mantingut una reunió aquest divendres al matí, valorar l’impacte de la mesura, del sentit únic, durant la primera setmana de retorn a les escoles, ha deixat entreveure que possiblement es retornarà al doble sentit de circulació però amb mesures per frenar la velocitat dels vehicles.

Marsol s’ha trobat amb Rosa Gili i Joaquim Dolsa per analitzar la problemàtica sorgida al tomb de la prova pilot de convertir el carrer Sant Andreu d’un sol sentit de la circulació. La mandatària de la capital ha recordat que es tracta d’un carrer residencial i no pas d’un vial i que els veïns estan “encantats” per la tranquil·litat i la seguretat que els aporta la mesura en fase de prova, però també ha reconegut Marsol que “crea retencions” sobretot a la zona de l’avinguda Fiter i Rossell i que si bé no s’han notat en tot el seu esplendor durant aquest agost, sí que amb la tornada de les escoles hi pot haver més complicacions.

Per aquest motiu s’hauria acordat no allargar la prova pilot fins a final de mes com s’havia anunciat sinó avaluar l’impacte del sentit únic durant la setmana vinent i després “adoptar una decisió definitiva” que es comunicarà al comú d’Escaldes-Engordany després de tenir en compte també les aportacions fetes per Gili i Dolsa. “Mirarem la manera que funcioni”, ha dit Marsol, tot indicant que “posarem les mesures per controlar la velocitat”. En aquest sentit, doncs, ha insinuat el retorn al doble sentit de circulació però, per exemple, alçant els passos de vianants per obligar els vehicles a frenar o instal·lant semàfors. La cònsol d'Andorra la Vella, ha afegit que "la reunió ha anat bé, no podria anar d'una altra manera. Hem valorat la situació".

Segons Marsol "tots som conscients que són carrers que estan units i els cònsols d'Escaldes m'han fet arribar que es crea una mica de retenció a l'entrada de la seva parròquia".  Gili i Dolsa també han mostrat la seva preocupació per la tornada a les escoles en el tram de Fiter i Rossell. "Nosaltres també tenim el col·legi Sant Ermengol i tot això ho tindrem en compte a l'hora de prendre la decisió final".

Els cònsols d'Escaldes reiteren que el vial es col·lapsa en hora punta

Gili i Dolsa han exposat que per a la seva parròquia és un problema el sentit únic del carrer Sant Andreu. "Li hem traslladat a la cònsol major d'Andorra la Vella que el carrer en hora punta està col·lapsat. Li hem estat explicant i li hem demanat que s'ha d'obrir en els dos sentits. Ens ha demanat algun dia més de prova i ens ha donat la garantia que si hi ha un problema tornarem a la normalitat anterior".

 

 

Comentaris (4)

Trending