La Fira de Santa Llúcia de Sant Julià acollirà una demostració de torrons d'Agramunt

El cònsol major lauredià, Josep Majoral i l'alcaldessa de la població lleidatana, Sílvia Fernández firmen un acord de col·laboració

Comentaris

L'alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i el cònsol de Sant Julià, Josep Majoral durant la firma del conveni.
L'alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i el cònsol de Sant Julià, Josep Majoral durant la firma del conveni. Comú de Sant Julià de Lòria

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, han signat un conveni de col·laboració aquest dilluns a la localitat lleidatana que permetrà que la Fira de Santa Llúcia aculli una demostració d’elaboració de torrons. A l’ajuntament d’Agramunt, Josep Majoral ha signat el llibre d’honor. Durant la visita oficial, els cònsols han visitat diferents fàbriques dedicades a la creació de torrons.

La fira s'ha de fer el mes de desembre a la parròquia laurediana en el tram de l'avinguda Verge de Canòlich entre el carrer doctor Palau i el de Casa Comuna i la plaça de la Germandat. Tindrà lloc els dies 5 i 6 i serà l'oportunitat de descobrir els torronaires d'Agramunt i els seus productes. La cita més antiga documentada fins el dia d'avui, que parla de l'elaboració del Torró d'Agramunt data de 1741, en unes cartes d'una de les famílies nobles de la vila, la família Siscar.

En l'actualitat la presència de torrons en fires, botigues, supermercats i grans superfícies comercials ha estat un mitjà de reconeixement molt important del Torró d'Agramunt, conjuntament amb els distintius atorgats per la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Europea (CE).

Comentaris (3)

Trending