La fira de Nadal d’Ordino tindrà 28 parades i circuits per evitar aglomeracions

La cavalcada del Pare Noel i els Reis Macs sortirà des del Serrat i s’estendrà per tots els carrers de la parròquia

Una paradeta de la fira de Nadal d'Ordino de l'any passat
Una paradeta de la fira de Nadal d'Ordino de l'any passat Comú d'Ordino

El comú d’Ordino ha presentat aquest dimarts la programació de Nadal, enguany amb protocols excepcionals validats per salut I la reinvenció d’alguns formats tradicionals per tal de poder celebrar-los amb totes les garanties sanitàries. Circuits a la fira, aforaments limitats, l’obligació de seure en alguns actes i un recorregut del Pare Noel i els Reis Mags per tota la parròquia són les decisions més importants que s’han pres des de la casa comuna. Com a novetat, els ciutadans podran provar simuladors d’automobilisme si fan una despesa mínima a la parròquia de 30 euros.

El tret de sortida a les celebracions serà aquest divendres a les 18:00 hores amb l’encesa de llums al Prat del Call. Els assistents hauran de realitzar una reserva prèvia -mitjançant el número de telèfon +376 878 173-, i l’acte es desenvoluparà amb els ciutadans asseguts. A més, l’esbart Vall del Nord farà una actuació i també hi haurà castells de focs.

Pel que fa a les cavalcades del Pare Noel i els Reis Macs, sortiran des del Serrat i aniran passejant per tota la parròquia. L’objectiu d’aquesta acció és que les famílies puguin veure la celebració des de casa seva o, com a molt, des del seu carrer, evitant així les possibles aglomeracions. En aquest sentit, la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy ha destacat que “com a punt positiu, podrem arribar a molts més infants i a més indrets del poble. A més, es farà un vídeo i es difondrà als nostres canals per explicar la situació excepcional i demanar un comportament excepcional als més joves”. D’altra banda, el Caga Tió també se celebrarà amb un aforament de 50 persones i amb els assistents asseguts.

La fira de Nadal, la qual la qual ha comptat amb un pressupost de 25.000 euros, tindrà circuits delimitats per evitar que els ciutadans s’aglomerin i també hi haurà vigilants per complementar la tasca.

Quant a la fira de Nadal, la qual ha comptat amb un pressupost de 25.000 euros, es marcaran circuits específics per evitar que els ciutadans s’aglomerin i també hi haurà vigilants per si en un moment donat cal dispersar els assistents en un punt concret. Aquest any hi haurà un total de 28 parades, una més que l’any anterior. Com a novetat, s’han instal·lat uns simuladors d’automobilisme al centre esportiu -en col·laboració amb l’Automòbil Club Andorra (ACA)-, els quals es podran provar si s’ha fet una despesa mínima de 30 euros a la parròquia.

El comú ha programat altres activitats entre desembre i gener, com ara un taller de decoracions de taula, concerts, la missa del Gall, o recitals poètics. “No hem renunciat al Nadal. Volem transmetre normalitat per a qui vingui a gaudir dels actes, però necessitem comprensió envers les mesures adoptades i les cancel·lacions”, ha subratllat Choy.

Etiquetes

Comentaris

Trending