La Fira del Bestiar d’Ordino demostra que l’activitat ramadera continua ben viva

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó ha subratllat que s'ha fet molta feina durant els darrers quatre anys pel sector

Comentaris

Una nena acaricia un cavall.
Una nena acaricia un cavall. BRU NOYA

Ordino ha inaugurat aquest dissabte a la tercera edició de la Fira del bestiar, tradició recuperada després de més de set dècades. Entres les activitats hi ha el concurs nacional i la subhasta a mà alçada de mascles de la raça bruna i concurs parroquial amb vuit seccions. De forma paral·lela s'ha organitzat un mercat de productes agrícoles i activitats culturals en col·laboració amb el Parc de les Tres Nacions. 

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó ha dit que la fira demostra que l'activitat ramadera està molt viva a Ordino "amb una cabana molt estable a la parròquia, igual com a la resta del país". El concurs de mascles de la raça bruna ha comptat amb 11 participants, cosa que suposa un dels anys amb més exemplars. Hi ha hagut cinc vedells per subhastar.

Calvó ha subratllat que s'ha fet molta feina durant els darrers quatre anys pel sector ramader "especialment en la selecció i millora de la raça". Ha destacat que s'ha desenvolupat una llei per implementar ajusts al bestiar i l'actualització automàtica de l'IPC per ajudar els ramaders a fer front a la inflació i l'alça dels preus, a més i de l'eliminació del gravamen sobre la importació d'herba. Recentment s'ha incrementat en un euro el quilo de la carn de vedella, el que representa 200 o 300 euros més per vedell i una nova tarifa del preu del pinso que s'aplicarà de manera retroactiva durant tot el 2022.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending