El final del lloguer comunal obre la plaça Sant Roc de Sant Julià a la construcció de pisos

El terreny és de propietat privada i és l'únic espai de lleure que hi ha a la part antiga del centre de la parròquia laurediana

Comentaris

La plaça Sant Roc vista des del carrer Doctor Palau.
La plaça Sant Roc vista des del carrer Doctor Palau. B.N.

La finalització del contracte entre el comú de Sant Julià de Lòria i la família propietària del terreny de la plaça Sant Roc obre la porta a la construcció de pisos en tractar-se d'una zona cèntrica. Aquesta possibilitat deixaria sense cap espai de lleure la zona antiga del centre de la parròquia amb els carrers doctor Palau i mossèn Enric Marfany.

La plaça Sant Roc acull nombroses activitats de la població com espectacles o concerts i té la funció de pulmó en un indret de carrers estrets. Hi ha una font, jocs infantils i bancs. A més disposa de les úniques places d'aparcament de tota aquesta part del carrer doctor Palau, abans de la cruïlla amb el de les Escoles.

Aquest no és l'únic projecte immobiliari que es pot preparar a Sant Julià de Lòria ja que n'hi ha entrat un a part del terreny que ocupava l'antic càmping Huguet. A la plaça Major també s'hi preveu la construcció de pisos. Seria a la part de sota del Camp de Perot. 

El pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP) de Sant Julià de Lòria vigent actualment permet la construcció d’edificis de fins a set plantes d’alçada a tocar de l’avinguda Verge de Canòlich i de la plaça Major. El comú, però, ha aconseguir tancar la negociació iniciada fa dos anys amb els propietaris de parcel·les de la plaça per reduir-ne l’edificabilitat. Són els d'una banda. Ara falten els de l'altra.

Comentaris (15)

Trending