El FestiSport arrenca amb la voluntat d’atreure futurs practicants entre els infants

La medallista olímpica Gemma Mengual i la cònsol massanenca, Olga Molné, han inaugurat una fira que aspira a consolidar-se després de la prova pilot de l’any passat

Molts nens s'han apropat a la primera jornada del FestiSport.
Molts nens s'han apropat a la primera jornada del FestiSport. EDUARD COMELLAS / COMU DE LA MASSANA

La Massana ha viscut aquest divendres el tret de sortida del FestiSport, que compleix la seva segona edició amb l’objectiu de revalidar l’èxit de l’any passat, tot i ser, llavors, una prova pilot. Es vol que l’esdeveniment sigui un aparador de les diferents disciplines esportives que es fan al país, de cara a atreure infants i futurs practicants. Les encarregades de la inauguració han estat la cònsol major, Olga Molné, i la medallista olímpica Gemma Mengual.

Justament, la nedadora espanyola ha volgut destacar la bona idea que suposa el concepte de la fira. “M’encanta. És molt bo que els nens puguin provar diferents esports”, ha comentat. A la vegada, ha volgut posar en valor l’esport femení, fent una crida a totes les nenes perquè apostin fort per la disciplina que més els agrada.

Per la seva banda, el conseller d’Esports, Kevin Poulet, ha agraït la implicació de clubs i federacions, que ha permès que l’esdeveniment compti amb vint-i-tres esports diferents, a més de jocs, escape rooms i el VideSport, el mercat de roba i material de segona mà.

Després dels parlaments inaugurals, les autoritats i acompanyants han fet un recorregut per les Fontetes i el Prat Gran. A més, s’han animat a provar diferents esports. Durant la primera jornada hi ha hagut disciplines tan diverses com rítmica, escacs, escalada en rocòdrom, futbol sala, skate o handbol.

Les activitats esportives continuaran demà amb tennis taula, ciclisme, bàsquet i moltes altres propostes, com el joc del mocador o el golbol, una disciplina paralímpica que es juga amb els ulls tapats i en la qual prendran part Gemma Mengual i els esportistes andorrans Margot Llobera, Mònica Dòria, Gina del Rio i Bartumeu Gabriel. També hi haurà una trobada de mascotes esportives, que comptarà amb el Tamarro, el Brut, el Piolet, la Violeta i l’Esporti, la mascota del festival.

El FestiSport va néixer amb una clara vocació solidària. A cada edició hi ha un component solidari i enguany arriba de la mà de Carlos Verona, que sortejarà un mallot entre les persones que participin al projecte “Bikes 4 Masai”.

Etiquetes

Comentaris

Trending