La festa de Canòlich tindrà missa per televisió i suspensió d'actes

La cerimònia serà entregistrada i difosa el dissabte dia 30 coincidint amb el dia de la patrona de Sant Julià de Lòria

Santuari de Canòlich
Santuari de Canòlich ARXIU

La pandèmia de la Covid-19 farà que la celebració de la festa de Canòlich d'enguany sigui atípica. Pendents de l'evolució de la crisi per configurar el programa d'actes, finalment s'ha decidit que la missa s'enregistri al santuari, i a porta tancada i que s'emeti per televisió el dia 30 per la commemoració de la patrona de Sant Julià de Lòria.

Les mesures de distanciament  impedeixen les reunions multitudinàries com és el cas de l'aplec a Canòlich que acostuma a reunir centenars de persones. Des de l'inici de la crisi, el comú lauredià ha treballar amb dues alternatives, la festa tradicional o un pla B. S'ha esperat ben bé fins al darrer moment per prendre una decisió, i aquesta ha estat la de suspendre actes com les dues misses, la de les 10 i la de les 12 amb autoritats, o la ballada de sardanes. Queda pendent el repartiment de pans que es vol fer al poble en un espai gran com un aparcament o la plaça de la Germandat, amb totes les mesures d'higiene i de distanciament.

També s'està acabant de planificar l'obertura del santuari. En principi, la intenció és obrir-lo durant tota la setmana entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, controlant el número de visitants i tancar-lo el dissabte per evitar la concentració de persones que decideixin pujar aquell dia a peu, seguint la tradició.

Després de solucionar la festa de Canòlich, al comú li toca ara afrontar la festa major que se celebra a partir del darrer cap de setmana de juliol. S'hauran de suprimir actes, sobretot aquells que impliquin concentracions de gent com ara els concerts i reformular el model de festa.

Comentaris

Trending