La festa de l’Ascensió omple el Pas de la Casa de turistes francesos

L’afluència de visitants a la localitat ha estat elevada des de primera hora del matí i comerciants i empresaris confien que es mantingui aquesta línia els pròxims dies

Els aparcaments del Pas registren un notable volum de vehicles.
Els aparcaments del Pas registren un notable volum de vehicles.

Les previsions s’han complert i la festivitat de l’Ascensió ha beneficiat de forma important el Pas de la Casa. La localitat fronterera està registrant una important afluència de visitants provinents de les regions gal·les. Els comerços, que han apostat per activar-se gairebé al 100% han comprovat com han encertat la decisió i, fins i tot, alguns hotels han hagut de contractar personal extra per aquests dies.

França es troba en ple procés de desescalada de les mesures per combatre el coronavirus. A poc a poc, és cert, però els primers passos ja es noten al Pas de la Casa i, de retruc, a Andorra. Des de fa uns dies s’ha aixecat la restricció de no poder desplaçar-se, tret de motius justificats, a més de deu quilòmetres del domicili. I fa dies que això s’ha anat notant a la població encampadana, amb l’arribada de turistes.

I unes dates claus eren aquestes, les del pont de l’Ascensió. Tradicionalment, abans de la pandèmia, eren dies on es registrava una notable afluència de visitants gals. I, ara, amb les dificultats de la situació sanitària, s’han confirmat les expectatives. Des de primera hora d’aquest dijous al matí, el Pas ha vist com eren molts els ciutadans francesos que aprofitaven la festivitat per arribar a la localitat.

Visitants al Pas de la Casa.
Visitants francesos a un dels carrers del Pas, aquest matí.

Els carrers registren una bona animació de gent i els aparcaments estan veient ocupacions de vehicles que feia setmanes que no es donaven. D’aquesta forma, les botigues que han apostat per activar-se al 100%, traient de l’ERTO als seus treballadors, han encertat. Les fonts consultades per Altaveu admeten que s’està treballant bé.

De retruc, els hotels que romanen oberts han vist com tenen un volum de reserves important per aquests pròxims dies. Alguns, fins i tot, han hagut de reforçar la plantilla amb alguna contractació d’urgència per poder garantir el servei als clients.

Per ara, no s’han registrat grans complicacions de trànsit. Sí que hi ha alguna cua a l’hora de creuar la duana del Baladrà, sobretot de sortida.

Comerciants i empresaris del Pas es mostren optimistes de cara als pròxims dies. Entenen que el fet que molts francesos es puguin agafar pont aquest divendres, permetrà que totes quatre jornades la situació sigui similar a la viscuda al llarg del matí i, per tant, es pugui treballar a un bon ritme. D’aquesta forma, s’espera poder compensar, ni que sigui en part, les pèrdues que es van patir a l’abril quan l’enduriment de les restriccions al país veí va reduir gairebé a zero l’arribada de visitants.

Comentaris (2)

Trending