Expectació a Canillo pels canvis que suposarà la revisió del pla d’urbanisme

El comú avalua anunciar en una reunió de poble les línies generals del ‘nou POUP’ abans d’exposar públicament la documentació perquè s’hi puguin fer les al·legacions escaients

Vista del Tarter on ja s'hi ha d'actuar urbanísticament.
Vista del Tarter on ja s'hi ha d'actuar urbanísticament.

Hi ha expectació a Canillo per veure quin impacte tindran les modificacions que el comú ha introduït, almenys inicialment, en la revisió del pla d’urbanisme. També hi ha neguit en la majoria comunal per saber quina serà la resposta de la ciutadania. El ‘nou POUP’ introdueix elements que no hi havien estat fins ara i que suposen canvis substancials en alguns casos, amb limitacions constructives com més allunyades queden les zones dels nuclis centrals de cada veïnat.

Una de les novetats, per dir-ho d’aquesta manera, que comporta la revisió del planejament urbanístic és la introducció de zones. La zonificació del pla. Els canvis comporten la inclusió de la permissivitat d’urbanitzar amb diferents altures i volumetries. Com més s’allunya dels espais central, més proteccionista és l’eina planificadora. No hi ha grans variacions en les unitats d’actuació, però, en canvi, sí que es fragmenta la de Sella.

La unitat d’actuació de Sella, que al seu dia es va fer immensa perquè pogués acollir una nova escola, ara es divideix

Aquesta darrera al seu dia es va fer molt gran derivat dels acords per disposar d’un espai per construir una escola nova. Al final, però, es va optar per ampliar el centre ja existent i no va ser necessari aquell sòl que s’havia inclòs en una unitat que es feia de molt difícil gestió. Ara, segons les fonts, amb els canvis que s’introduiran, la gestió serà més accessible.

La majoria comunal avalua fer una reunió de poble amb l’objectiu d’explicar públicament les grans línies de la modificació del planejament. Posteriorment, tota la documentació s’haurà d’exposar per tal que els interessats puguin observar els detalls de forma minuciosa i dur a terme les al·legacions que s’escaiguin. Si és el cas, és clar. Amb tot, la tramitació del pla d’urbanisme, de la modificació, vaja, que el POUP original es va aprovar el 2007, no trigarà menys d’un any.

‘Isard Home II’

Que per això s’ha aturat un any l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions. L’objectiu d’aquesta suspensió és evitar que la publicació de la informació derivada de revisió urbanística  comporti la presentació de sol·licituds que comprometin la viabilitat del planejament general modificat, amb les determinacions urbanístiques que s’aprovin en la revisió del POUP.

Durant aquest any s’haurà de veure, també, quins ‘intríngulis’ succeeixen a Ensisa. I la demanda dels promotors de la urbanització Isard Home, una promoció de luxe, per poder urbanitzar tot l’aparcament exterior del Tarter. El terreny està llogat a la societat explotadora de l’estació per un termini restat de gairebé dues dècades. La qüestió rau en si la societat acceptarà trencar el contracte i facilitar la construcció d’una nova urbanització molt intensiva o si, per contra, decidirà mantenir en vigor l’acord i, per tant, tancarà la porta a la promoció.

Obres al Tarter promogudes per Avintia.

Relacionat

Un nou projecte urbanístic per a l’aparcament exterior del Tarter torna a tensar Ensisa

Segons les fonts consultades, en la majoria comunal hi ha més neguit per com es rep el conjunt del pla urbanístic revisat que no pas per la urbanització del Tarter. D’entrada, perquè això segon encara es podria madurar durant mesos i, alhora i d’entrada, almenys els cònsols no serien partidaris de promoure el trencament contractual necessari per facilitar la urbanització. Una altra cosa és la voluntat del soci minoritari d’Ensisa.

Els interessos de Crèdit Andorrà són figues d’un altre paner. Però hi ha diversos empresaris canillencs vinculats al sector de l’hostaleria que s’enfilen per les parets davant la possibilitat que s’obri la porta a la nova urbanització, que comportaria la construcció de nous establiments hotelers.

Etiquetes

Comentaris

Trending