Un nou projecte urbanístic per a l’aparcament exterior del Tarter torna a tensar Ensisa

Els mateixos promotors que ja desenvolupen una urbanització a la zona on hi havia el recordat Abarset voldrien recuperar més espai per urbanitzar-lo i compensar la societat que gestiona l’estació d’esquí amb places soterrànies

Obres al Tarter promogudes per Avintia.
Obres al Tarter promogudes per Avintia.

Un nou projecte urbanístic que estarien disposats a desenvolupar els promotors de la urbanització que ja s’està construint a la zona on hi havia el ja aterrat Abarset, al Tarter, i que voldria urbanitzar la resta de l’espai actualment ocupat per l’aparcament exterior de l’estació torna a tensar la corda a Ensisa. La societat ha de decidir de forma imminent si renunciant als anys de contracte que encara li queden es dóna via lliure al desenvolupament de la proposta urbanística o, en canvi, si mantenint que cal complir el pacte ‘liquida’ el projecte almenys durant gairebé dues dècades.

La situació es tensa i no posa les coses fàcils al comú de Canillo, que és soci majoritari d’Ensisa però sense disposar d’una gran diferència accionarial respecte del seu aliat, Crèdit Andorrà, que segons les fonts, estaria més predisposat que la corporació a permetre que es tirés endavant l’operació i, d’aquesta manera, segurament, participar del finançament del projecte. La iniciativa fa temps que s’està treballant de forma molt discreta per no esverar el galliner parroquial, atès que el projecte comportaria la construcció d’alguns establiments hotelers que podrien fer una severa competència a d’altres locals ja sia del Tarter mateix o de Soldeu fortament ‘tocats’ per la crisi derivada de la pandèmia. O fins i tot d’abans hi tot.

La iniciativa fa temps que s’està treballant de forma molt discreta per no esverar el galliner parroquial, atès que el projecte comportaria la construcció d’alguns establiments hotelers que podrien fer una severa competència a d’altres locals ja sia del Tarter mateix o de Soldeu fortament ‘tocats’ per la crisi derivada de la pandèmia

Com a mínim, hi ha un avant-projecte del que es voldria desenvolupar en l’aparcament exterior del Tarter. Els promotors de la iniciativa compensarien Ensisa, per dir-ho d’alguna manera, atorgant places de pàrquing soterrani. I és que si la societat no renuncia al contracte que té des de fa anys amb la família Cardelús, una de les branques de la qual forma part del conglomerat que ja promou l’urbanització ‘Isard Home’, el projecte no podrà veure la llum. De fet, seria el mateix que va passar fa uns quants any, durant el consolat Casadevall-Bonell i que de ben just va anar que no fa fora del comú de Canillo qui avui presideix el Consell Superior de la Justícia. La història, doncs, es podria repetir. O potser no.

Segons les fonts consultades, els responsables comunals, a priori, haurien escoltat i vist la proposta que hi hauria per a l’aparcament exterior del Tarter però no hi haurien manifestat el seu acord. Un acord que passaria per votar en el consell d’administració d’Ensisa a favor de renunciar als anys de contracte que encara queden de la parcel·la. El que està clar, asseguren les fonts i és clar després de les decisions comunals de fa un mes aproximadament, és que ara mateix no es podria atorgar cap llicència constructiva. Ni ara ni en els propers mesos.

El comú de Canillo està plenament immers en la modificació del pla d’urbanisme i en aquest marc s’han suspès durant un any l’atorgament de nous permisos d’obra major. Les fonts consultades han assegurat que els promotors del projecte que es voldria desenvolupar al pàrquing del Tarter, òbviament, no han pogut pas entrar cap sol·licitud. Això no vol dir, però, que hi vagin treballant i ho facin quan s’aixequi la moratòria en funció del que passi al consell d’administració d’Ensisa. En principi, l’espai figuraria com a sòl urbanitzable en el POUP actualment vigent a Canillo.

Etiquetes

Comentaris

Trending