L’estripagecs de Pere Moles, a l’itinerari Riberamunt

L’escultura de l’andorrà s’ha col·locat en el tram del camí Ral al Serrat

Comentaris

Els cònsols d'Ordino amb l'escultura de Pere Moles
Els cònsols d'Ordino amb l'escultura de Pere Moles

L’estripagecs, de Pere Moles, s’ha instal·lat aquest matí de manera definitiva a l’itinerari Riberamunt. Concretament, s’ha col·locat en el tram del camí Ral al Serrat, fins on s’han traslladat els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy. L’escultura va ser adquirida amb l’objectiu d’integrar-la al nou corredor turístic que valora els pobles de la vall.

L’art contemporani, ja present a la Ruta del Ferro amb les escultures de gran format, fruit dels Simposis internacionals d’escultura al voltant del ferro, s’integra amb aquesta peça al projecte Riberamunt i li dóna continuïtat fins al Serrat. L’obra, de ferro monocroma, de color vermell, incorpora la silueta d’un estripagecs retallada, que queda emmarcada en una biga de tres metres d’altura i mil quilos de pes.

Aquest estripagecs va estar exposat al jardí de cal Pal com a peça integrant de l’exposició que Moles va presentar en aquest centre cultural de la Cortinada, dedicat a la divulgació de l’arquitectura en pedra seca. L’exposició ‘Estripagecs: contrastos, fusió i memòria’ es va presentat just fa un any.

L’estripagecs és un element molt present en l’arquitectura pirinenca que es posava com a protecció a les finestres de les cases. L’abstracció de Moles ha esdevingut un símbol a la parròquia d’Ordino, gràcies al conjunt escultòric del Grau de la Llosa que es troba a la pista forestal del Parc natural de la vall de Sorteny, i també coronen els pics més emblemàtics de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending