“Estem molt tranquils i molt segurs que el conseller implicat en aquest dossier ha fet les coses bé”

Camp defensa l’actuació del comú en l’expedient relacionat amb conflicte de límits al camí del Grau d’Incles, sobre el qual l’oposició, que demana que s’aclareixi el cas d’una vegada, pretenia demanar durant la sessió i no ho ha pogut fer

Els xalets construïts en zona de conflicte.
Els xalets construïts en zona de conflicte.

“S’han fet les coses bé.” “Estem molt tranquils i molt segurs que el consell afectat en aquest dossier ha fet les coses ben fetes.” Són manifestacions del cònsol de Canillo, Francesc Camp, en relació amb l’expedient de delimitació de terrenys que hi ha obert en el marc d’un conflicte de límits al tomb del camí de Grau d’Incles. Camp s’ha referit finalment a la qüestió publicada per l’Altaveu després de la sessió de consell comunal celebrada aquest divendres. I ho ha fet per avalar el procediment que està seguint la corporació canillenca.

Aquesta és una de les qüestions sobre les quals la minoria d’Objectiu Comú volia preguntar i s’ha quedat sense poder-ho fer. De fet, hi ha hagut una enganxada entre majoria i oposició per aquest fet. En ser una sessió convocada d’urgència, el reglament impedeix incorporar punts suplementaris a l’ordre del dia. Els consellers Dolors Cabot i Albert Torres s’han queixat obertament. Han denunciat el menysteniment permanent que reben de la majoria, especialment dels cònsols, lamentant que “tiben la corda fins al punt de convertir en urgent coses de tràmit” com l’adquisició d’un vehicle o unes obres per allargar 500 metres una canonada.

Objectiu Comú pretenia preguntar sobre les accions que pensa fer la corporació en matèria energètica o com està la situació al Palau de Gel. Res de res. “Ja ho llegirem als mitjans de comunicació”, s’han lamentat els dos consellers amargament, tot deixant clar que a partir d’ara duran a la pràctica un altre tipus d’oposició. Així, han explicat també que es volien referir al conflicte de delimitació al camí del Grau d’Incles que implica el conseller de Serveis, Rafel Casal. I ha assegurat que aquest cas no és l’únic de la mateixa naturalesa que hi ha. També se’n dóna un altre a la Vall d’Incles, ha explicat Torres.

Foto 28 10 22, 12 25 10Els dos consellers de la minoria, d'esquena i en primer terme, durant la sessió d'aquest migdia.

Qui va ser el cap de llista d’Objectiu Comú ha explicat que el cas explicat aquesta setmana per l’Altaveu “és un tema que fa dos anys que volta”. Torres ha demanat a la majoria que “el comú de Canillo, quan obre un expedient administratiu, ha d’escoltar les parts, analitzar la qüestió i resoldre. El que no pot fer és posar el tema al calaix”.

“Jo ja li he dit moltes vegades al cònsol: ‘Si t’has de posar vermell, posat-hi una sola vegada, però resol’” i que després els implicats, si ho creuen, puguin recórrer a la Justícia. El conseller de la minoria ha assegurat que en el cas denunciat per la societat CAEG “no hi ha hagut una posició clara, com si no passés res o com si això no existís. Hi ha altres casos”, ha afirmat Torres en relació amb l’afer de la Vall d’Incles que també implicaria membres de la corporació.

POSICIONAMENT OFICIAL

Després del posicionament de la minoria, aquest divendres Francesc Camp sí que ha donat explicacions de l’afer deixant clar que “el comú explicarà les coses quan ho cregui convenient”. El cònsol canillenc ha assegurat que el cas “no és un element únic” i sí que “és molt llarg d’explicar”. I ha assegurat que des de fa dos anys hi ha hagut sis demandes diferents d’informació diferents que el comú ha respost en els terminis escaients. “Si s’ha allargat el procés no es pot dir que sigui, per dir-ho així, per culpa del comú”, perquè entre demanda i demanda també hauria passat temps.

Els xalets estàn a tocar del camí de Grau d'Incles.

Relacionat

Els xalets del Tarter que podrien acabar a la fiscalia (per envair suposadament terreny aliè)

Segons Camp, la reclamació definitiva que ja no deixava dubtes que hi havia una suposada invasió de terrenys o usurpació presumpta de terres es va concretar a principi d’any i això va portar, el 22 de juny, a obrir un expedient de delimitació de parcel·les per dirimir “un conflicte entre dos privats al costat d’un camí comunal”. El cònsol ha evitat en tot moment, això sí, parlar de la suposada apropiació de béns públics.

Un vegada obert l’expedient, segons Camp, no ha estat fins aquest dimecres passat que no acabava el termini perquè cada part “pugui defensar la seva posició” i pugui enviar la documentació que hagi cregut escaient. Ara cada part ha presentat les seves proves i a partir d’aquí caldrà fer l’anàlisi pertinent i adoptar les decisions que escaiguin.

Un dels punts de la zona en conflicte.

Relacionat

Camp manté silenci sobre l’afer dels xalets del camí del Grau d’Incles

En tot cas, segons el màxim mandatari comunal, “s’han fet bé les coses” per molt que ara es posin en dubte “històricament certes construccions que s’han fet” i que són les que tindrien a veure amb el conseller de Serveis. Sense entrar a referir-se amb la possible invasió de terreny comunal, i lligat amb Rafel Casal, Camp ha explicat que “estem molt tranquils i molt segurs que el conseller afectat en aquest dossier ha fet les coses bé”. Ara caldrà veure com es resol l’expedient i en funció d’això, si el cas tindrà continuïtat o no. I si acabarà arribant als tribunals o a la fiscalia, com es planteja la societat denunciant.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending