Escaldes torna a celebrar que és parròquia

Després de dos anys sense poder organitzar la festivitat, s’ha recuperat amb el format més tradicional, incloent-hi l’arrossada al Parc de la Mola

1655203331818
1655203331818

Escaldes-Engordany es va independitzar d’Andorra la Vella al 1978 amb un procés que la cònsol major, Rosa Gili, ha remarcat que es va donar “d’una manera natural”. Aquest 2022, i després d’una aturada obligatòria a causa de la pandèmia, es tornarà a celebrar que s’és parròquia. De fet, que fa 44 anys que s’és. I es farà, de nou, de la forma més tradicional. S’ha comptat amb l’arrossada al Parc de la Mola, concerts i l’Esbart Santa Anna.

El dia oficial de l’aniversari de la independència escaldenca és, de fet, aquest dimarts. El 14 de juny, 44 anys enrere, naixia la setena parròquia d’Andorra. Des del comú, però, traslladen la festa al cap de setmana, “perquè tothom pugui participar”, ha assenyalat Gili durant la presentació del programa. De fet, es començarà divendres a la tarda i s’allargarà dissabte i diumenge. La primera cita serà el concert de la Coral a l’església de Sant Pere Màrtir.

Aquest aniversari és el primer que la corporació pot celebrar , “fins ara se’ns havia impedit el contacte directe amb els veïns”, ha assenyalat el conseller de vida Cultural, Valentí Closa. Per aquest motiu s’ha volgut repetir l’esquema tradicional, aquell que s’havia fet amb anterioritat a la pandèmia. Un dels actes més importants i que s’ha pogut recuperar és l’arrossada al Parc de la Mola. Tindrà el preu que s’havia posat altres anys, 5 euros, i tindrà lloc a les 13:30 h del diumenge. Es prepararan més d’un miler de racions. “Un dels punts que havíem de tenir en compte en aquesta represa és quanta gent vindrà”, ha explicat Closa. Tot i això, s’espera una bona participació.

Aproximadament, el comú hi destinarà 25.000 euros, “però poden haver-hi variacions, no és el pressupost final”, ha remarcat Closa. Per exemple, poden acudir més o menys persones a l’arrossada. També es depèn de la meteorologia, ja que gran part dels actes són a l’aire lliure. Així, dissabte es farà un vermut musical amb Batukand & Grossband a la plaça Coprínceps. A les 18:00 h es farà la cercavila, amb Sidral Brass Band. Per cloure la jornada, el ball de nit amb l’orquestra Xarop de nit, a la Sala Prat del Roure.

El diumenge començarà amb jocs en família a l’aparcament del Puader, que es reprendran a les 16:00h després de l’aturada per dinar. A les 11:00 h es farà la ballada de sardanes a la plaça Coprínceps, i a les 13:00 h l’actuació de l’Esbart Santa Anna al Parc de la Mola. “Convidem a tots els antics consols, i a les figures històriques que van participar en aquell procés que vinguin i gaudeixin de la festa de la parròquia”, ha indicat Gili.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending