Escaldes suspèn el castell de focs pel risc d’incendi

La corporació i la Unió Pro Turisme han decidit anul·lar l’espectacle, previst per al dimarts a les 22:30 h

L'espectacle de 'Los 40' aquest dissabte a Escaldes.
L'espectacle de 'Los 40' aquest dissabte a Escaldes.

S’ha esperat fins a l’últim moment, però finalment no s’ha pogut evitar. La Festa Major d’Escaldes-Engordany no tindrà castell de focs aquest any. L’elevat risc d’incendi ha fet que no sigui segur tenir l’espectacle que estava previst per al dimarts, 26 de juliol, a les 22:30h.

La cònsol major, Rosa Gili, tenia l’esperança aquest divendres de no haver de cancel·lar-ho. Es confiava en el fet que el castell de focs es fa a una zona molt urbana, allunyada de la muntanya, i que podia no ser un perill per a la vegetació. Malgrat això, l’elevat risc d’incendi i les altes temperatures han portat a prendre la decisió de prescindir dels focs d’artifici per a posar fi a la Festa Major d’Escaldes.

Els bombers anunciaven aquest dissabte a la nit que es mantenia el nivell 2 de risc d’incendi a tota la zona sud del país i la centre-occidental fins a 2.000 metres i el nivell 1 per a la resta del territori. Això provocava que el combustible al bosc i la muntanya estigui estressat i disponible, sobretot per les elevades temperatures que s’estan produint arran l’onada de calor els últims dies.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending