Escaldes Sound es reformula per aconseguir més participants

El comú ha inclòs canvis en les bases del concurs, com l’ampliació de la franja d’edat o l’avançament de la data d’inscripció

Presentació de l'Escaldes Sound.
Presentació de l'Escaldes Sound. Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany ha convocat la segona edició de l’Escaldes Sound, un projecte que se celebra des de l’any passat en col·laboració amb la població catalana de Cervera. En aquesta ocasió, s’han inclòs alguns canvis en les bases del concurs amb l’objectiu d’aconseguir més participants. Concretament, s’ha ampliat la franja d’edat i s’ha avançat la data d’inscripció.

Així doncs, s’ha ampliat la franja d’edat dels joves que vulguin prendre part en aquest intercanvi musical i ara se situa entre els 12 i els 35 anys. El fet és que l’any passat hi va haver grups que es van quedar fora perquè un dels seus membres tenia més de 29 anys. L’altra novetat és la data d’inscripció, que s’ha avançat. Els grups i solistes tenen temps per fer-ho fins al 6 de maig. Amb això es vol donar un període suficient als artistes per preparar una cançó original.

El concurs està adreçat a cantautors, bandes i Dj’s, ja siguin novells o semiprofesisonals. No podran prendre-hi part els artistes o grups que tinguin un contracte amb una empresa discogràfica. A més, els joves que hi participin de forma individual han de ser residents i, en el cas dels grups, la meitat hauran de viure al Principat. Així mateix, les bandes no podran tenir més de vuit components i els guanyadors de l’edició anterior no es podran presentar al concurs, encara que sí que podran actuar com a teloners.

Les inscripcions es podran fer a través dels canals de comunicació del comú o bé a l’Espai jovent. A més, els candidats hauran de presentar un tema propi enregistrat en àudio o vídeo d’una durada màxima de cinc minuts, deu per als DJ’s. Els treballs es penjaran a YouTube i serà l’audiència qui votarà posant M’agrada o Em desagrada en aquesta mateixa plataforma. Les votacions seran secretes i es duran a terme entre l’11 de maig i el 3 de juny, quan es publicarà el guanyador a xarxes. Aquest any el premiat es decidirà exclusivament a través de la votació popular, ja que s’ha eliminat el jurat del qual depenien el 50% dels vots.

Els guanyadors obtindran com a premi l’oportunitat d’actuar en un concert a Cervera d’un màxim de 45 minuts i fer una segona actuació a Escaldes. Paral·lelament al concurs se celebra també el Cervera Sound, i els guanyadors també actuaran a Andorra. En la primera edició, el concurs va tenir quatre participants al Principat i quatre a la localitat catalana, tots ells solistes. Els escollits van poder actuar a la festa major a Cervera i als actes del Dia de la joventut a Escaldes.

Etiquetes

Comentaris

Trending