Escaldes rehabilitarà una borda a Ramio per convertir-la en un centre de difusió del Madriu

El comú ha tancat un acord per llogar l’edifici i els terrenys adjacents per impulsar un projecte que vol donar a conèixer la vall i les activitats que es van fer en el passat

La borda i el terreny llogats.
La borda i el terreny llogats. Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany ha arrendat una borda i una parcel·la de la zona de Ramio amb l’objectiu de desenvolupar activitats. Entre les opcions que es contemplen, hi ha la de crear un centre d’interpretació de la vall del Madriu i donar-la a conèixer. La voluntat és difondre el patrimoni natural i cultural que existeix a l’espai.

L’acord amb el propietari del terreny i de l’edificació s’ha tancat per deu anys. A la borda es volen desenvolupar serveis i activitats comunals. Segons s’ha explicat des de la corporació mitjançant un comunicat es pensa en un centre d’activitats diverses, com ara les relacionades amb aspectes educatius, d’interpretació de la natura o de comprensió de les labors agrícoles i ramaderes desenvolupades al passat a la zona, entre altres.

La cònsol major, Rosa Gili, ha explicat que el projecte “neix de la voluntat de fer conèixer la vall del Madriu i especialment la zona de Ramio”. D’aquesta forma, es vol “poder difondre i fer conèixer, in situ i a través d’activitats participatives, quines eren les dinàmiques de treball, els cultius, les pastures i altres labors que es desenvolupaven molts anys enrere en aquelles contrades, tant a petits i joves com a no tan joves”.

Els treballs de rehabilitació de la borda de Ramio ja s’han iniciat i van a bon ritme, tot i que no hi ha una data prevista de finalització atesa la complexitat, per una banda, per traslladar els materials fins a la zona i, per l’altra, a causa de la mateixa estructura de la construcció existent, que obliga a ser molt curosos i respectuosos tant amb la manipulació dels materials com en la seva col·locació. Gili ha deixat clar que “aquesta és una iniciativa moguda per un profund respecte al marc del Madriu” i, per tant, “des del comú, creiem en el valor d’aquesta vall i per això volem restaurar i donar-li el valor que es mereix”.

Comentaris

Trending