Escaldes instal·la la primera caseta de recollida de deixalles

Està situada paral·lela a l’avinguda Carlemany i ,amb aquest nou sistema, el comú espera solucionar de manera progressiva els problemes per dipositar la brossa i la resta de residus

La nova caseta de recollida de deixalles a Escaldes.
La nova caseta de recollida de deixalles a Escaldes.

El pròxim dijous es posarà en funcionament la primera caseta per a la recollida de residus per als habitatges i restaurants de l’avinguda Carlemany. Amb aquest nou sistema, el comú d’Escaldes-Engordany dona resposta i busca solucionar la problemàtica que comportaven les anteriors zones per a les deixalles, per les quals es rebien moltes queixes per part dels veïns.

Aquestes noves casetes funcionaran amb un clauer magnètic, que únicament tindran aquells veïns i restauradors que estiguin autoritzats a dipositar les seves deixalles. L’horari s’ha ampliat, i es podrà accedir a l’espai únicament de les sis de la tarda fins a les deu de la nit. “Esperem, d’aquesta manera, no trobar brossa dipositada als voltants i que es respecti l’horari establert”, ha afirmat Cèlia Vendrell, consellera de Medi Ambient.

En aquesta primera tanda d’instal·lació de casetes, corresponents a un concurs públic tancat al mes de desembre, s’hi col·locaran un total de cinc per un cost de 130.000 euros. Vendrell ha explicat que, properament, s’obrirà un nou procés d’adjudicació per aconseguir-ne sis més, i així acabar de cobrir tots els punts amb major necessitat de la parròquia.

Aquest punt de recollida servirà per a deixar brossa i cartó per a tot el món autoritzat, particulars i restauradors, i vidre únicament per als restauradors. “Aquesta és una forma molt més neta i ordenada de tenir les deixalles. L’empresa que s’encarrega de recollir-la també tindrà un horari per fer-ho, de forma que sempre intentarem que estigui el màxim net possible, cosa que no passa amb el punt que tenim des que es va fer la reforma a l’avinguda Carlemany”, ha exposat Vendrell.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending