Escaldes farà l’aportació al fons solidari via CASS seguint la proposta feta pel Govern

El cònsol menor, Joaquim Dolsa, explica que la idea es va posar sobre la taula en una reunió bilateral i “ens va agradar”, tot apuntant que “si l’executiu els passa diners, també els poden acceptar d’algú altre”

Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili.
Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili.

La possibilitat que el comú d’Escaldes-Engordany fes l’aportació d’un milió d’euros per afrontar part de la despesa generada per les conseqüències econòmica del coronavirus va ser posada sobre la taula pel mateix Govern. En concret, pel cap de l’executiu, Xavier Espot, i pel ministre de Finances, Eric Jover. Així ho ha assegurat Joaquim Dolsa, cònsol menor de la parròquia, que ha tornat a reiterar que la voluntat és assegurar que els diners es destinen a ajudes a empreses, autònoms i famílies i no a altres finalitats.

El mandatari escaldenc ha explicat que en les dues reunions bilaterals mantingudes per ell i per la cònsol major, Rosa Gili, amb Espot i Jover sempre s’ha defensat que “nosaltres el que no volem és posar els diners a un fons comú que pogués servir per pagar altres coses, com ara la cimera iberoamericana” sinó que “entenem que han d’anar directament als ajuts”. En la segona de les reunions va ser quan “se’ns va dir que col·laboréssim amb el pagament dels ERTOs i dels ajuts als autònoms”. En aquest marc, afirma Dolsa, és quan es va posar sobre la taula la possibilitat de transferir el milió d’euros a la CASS.

No ens hem inventat res; va ser una proposta seva”, assegura el cònsol menor escaldenc, tot admetent que “la idea ens va agradar”. S’entén que “si Govern passa diners a la CASS per pagar els ERTO, imagino que també es poden acceptar d’algú altre”.

El que té clar és que el comú no vol transferir els diners a una “caixa única” que “pot servir per pagar coses que no són adients en aquests moments”. Per tant, si l’opció CASS no és legalment factible, “ja buscarem una altra forma”. Tot i això, Dolsa també referma que “qualsevol problema té solució” i també posa en relleu que “si ens posem així, també es pot preguntar sota quin marc jurídic es garanteix una transferència dels comuns a Govern”.

En tot cas, el cònsol menor escaldenc deixa clar que la voluntat és aportar aquest milió d’euros. “Estem a l’espera d’una altra reunió per veure com ho fem”, indica.

Comentaris

Trending