Escaldes-Engordany renova i amplia la bike àrea d’Engolasters

El nou parc compta amb diverses zones adaptades a totes les edats i per practicar diverses modalitats

Un dels bikers que ha estrenat els nous circuits
Un dels bikers que ha estrenat els nous circuits Pilar Candel

El comú d’Escaldes-Engordany ha inaugurat la bike àrea situada a la zona del Serrat, al llac d’Engolasters. Tot i que aquest parc ja existia, s’han fet obres de remodelació, ampliant la zona que ocupa i incloent nous espais que augmenten el ventall de possibilitats per a tots aquells que acudeixin per practicar BTT.

Segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, aquest projecte estava pensat per portar-se endavant el 2020, però es va haver de deixar a causa de la Covid-19. “L’antic parc estava molt desmillorat i resultava perillós, era necessari fer aquesta obra”, explicava Vendrell. Finalment, aquest estiu, durant dos mesos, s’han pogut portar endavant els treballs i ja està obert al públic de forma gratuïta. S’han destinat 6.000 euros i l’ha portat endavant la brigada de camins del comú.

Aquesta bike àrea està homologada per la International Mountain Bike Association i s’ha creat amb la col·laboració d’una empresa especialitzada en aquesta mena de circuits. Segons han explicat Vendrell i Óscar Lacueva, cap de projectes de l’entitat, hi ha cinc nivells diferents a tot el recorregut.“ Estan molt integrats a través del bosc i la natura. De fet, és l’únic bike park amb tanta vegetació”, ha puntualitzat la consellera.

Lacueva indicava que s’ha volgut “donar una evolució lògica”. D’aquesta manera, s’ha creat un ‘pump truck’ per als més menuts, “on es treballa la motricitat dels nens, les primeres corbes i els aspectes tècnics”, així com un circuit infantil. D’altra banda, a tot el recorregut s’ha dividit per colors, determinant cada nivell, “cadascun d’ells amb major dificultat i exigència física”. Finalment, s’ha completat amb una àrea de salts, també dividida per nivells. En total, aquesta bike àrea està pensada per poder fer entrenaments de tres o quatre hores, amb un recorregut total de 10 quilòmetres, “sense repetir circuits i provant diferents modalitats”.


Etiquetes

Comentaris (1)

Trending