Escaldes-Engordany celebra Sant Romà dels Vilars

La pluja ha aigualit l'acte que tradicionalment acostuma a aplegar un centenar de persones, amb una notable presència dels residents a la zona

Les autoritats a l'església de Sant Pere Martir aquest dissabte.
Les autoritats a l'església de Sant Pere Martir aquest dissabte. COMU ESCALDES-ENGORDANY

La parròquia d'Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dissabte la vintena edició de l'aplec de Sant Romà de Vilars que està organitzat per la Unió ProTurisme. La previsió de pluja ha traslladat la celebració a l'església de Sant Pere Martir.

L'aplec va impulsat durant el consolat de Lydia Magallón i de Romà Mas (1995), tot i que això era una festivitat que tenia més de 50 anys, on es demanava a sant Romà que les collites tinguessin una bona temporada.  Es tracta, doncs, d'una festivitat força arrelada a la parròquia.

La pluja ha aigualit l'acte que tradicionalment acostuma a aplegar un centenar de persones, amb una notable presència dels residents a la zona. L'any 2017, el comú escaldenc va convertir en un mirador la part central del prat on hi ha l’església de Sant Romà dels Vilars, amb la instal·lació un parell de bancs de fusta que encaixen amb el paisatge per permetre als ciutadans gaudir de les  vistes de la vall, des d’aquest punt privilegiat.

Etiquetes

Comentaris

Trending