Escaldes destinarà 2 milions d’euros per a l’aparcament i planta baixa dels pisos socials

L’edifici situat a l’avinguda del Pessebre es construirà en col·laboració amb el Govern, tal com es va anunciar, i les obres de la primera part començarà en quinze dies, aproximadament

Imatge de com serà el futur edifici de pisos.
Imatge de com serà el futur edifici de pisos.

L’edifici de pisos de lloguer a preu assequible que se situarà a l’avinguda del Pessebre a Escaldes-Engordany, tal com es va anunciar, es durà a terme entre el Govern i el comú en conjunt. La primera part, que serà l’aparcament i la planta baixa anirà a càrrec de la corporació, i tindrà un cost de més de 2 milions d’euros. Les obres començaran en el moment que l’empresa tingui disponibilitat, en quinze dies aproximadament.

Els treballs per al pàrquing i la primera planta de l’edifici dels pisos socials s’ha adjudicat aquest dilluns durant la sessió de consell de comú a l’empresa Treballs Públics Unitas. La cònsol major, Rosa Gili, va avançar aquest pas el passat divendres, quan es va signar l’acord amb el Govern. El cost total d’aquestes obres serà de 2 milions d’euros, i inclouran les quatre plantes de pàrquing, que comptaran amb 38 places, i una planta baixa. Aquesta part seguirà el format de plaça pública i comptarà amb diferents locals.

Les obres, que començaran aviat, tindran una durada de set mesos. Durant aquest temps, s’espera que el Govern trobi la fórmula i liciti les obres dels habitatges que aniran tot just a sobre de l’aparcament que s’està construint. Aquest pàrquing, a més de construir-se pel comú, serà la corporació qui el gestioni, “perquè estem acostumats”, ha remarcat la cònsol. De fet, com ja havia avançat, es donarà prioritat a les famílies perquè ocupin les places, però es contempla la possibilitat que moltes no tinguin vehicle i, aleshores, es disposarà d’aquests espais. Així mateix, Gili ha remarcat la importància de la plaça, “que donarà vida al barri, i es podran fer coses en aquesta zona”.

Moment de la signatura entre el Govern i el comú d'Escaldes.

Relacionat

El comú d’Escaldes i el Govern tiraran endavant els pisos socials a la parròquia conjuntament

El cost final, com ja es va explicar, es valora entre set i vuit milions d’euros. Per tant, tenint en compte l’aportació que es fa des del comú, el Govern hauria de posar entre cinc i sis milions d’euros, tenint en compte que es compleixin les previsions inicials. “Per la nostra banda està tot tancat, queda la incertesa de què li correspondrà a Govern exactament finançar”, ha puntualitzat Gili. Aquest procés, però, també hauria de ser relativament ràpid, “el projecte està fet i es té tota la informació per fer el plec de bases i començar”. Així que, en un any o, com a màxim, dos, l’edifici hauria d’estar construït.

Comentaris (5)

Trending