Escaldes avisa que l’ampliació de la prova pilot al carrer Sant Andreu pot derivar en un col·lapse

La cònsol d’Andorra la Vella sol·licita reunir-se amb la mandatària comunal escaldenca per tractar una qüestió que les darreres setmanes està enfrontant les dues corporacions; la trobada es farà divendres

El plànol que reflecteix la modificació.
El plànol que reflecteix la modificació. comú d'andorra la vella

El comú d’Escaldes alerta que la decisió del seu homòleg d’Andorra la Vella d’allargar durant tot el mes de setembre la prova pilot respecte a convertir en un sol de sentit de circulació -en direcció a l’hospital- el carrer Sant Andreu pot derivar en un important col·lapse i caos circulatori. La corporació liderada per Rosa Gili ha fet aquesta advertència després de l’anunci de la capital d’ampliar la mesura provisional i després, també, que la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, hagi demanat tractar la qüestió en l’esfera política.

Segons que ha exposat la corporació escaldenca en un comunicat, l’anunci del comú de la capital de “perllongar la prova pilot fins a final de setembre pot derivar, a ulls del comú d’Escaldes-Engordany, en un important nus de col·lapse de mobilitat a nivell de país, atès l’imminent inici del curs escolar”. En el mateix comunicat que es fa aquesta valoració, Escaldes anuncia una trobada Marsol-Gili per a divendres per analitzar aquesta prova pilot i, si escau, altres mesures.

Segons que exposa el comú d’Escaldes, “a darrera hora del matí del dia d’avui, el comú d’Andorra la Vella ha contactat amb el d’Escaldes-Engordany per sol·licitar una reunió de l’honorable cònsol Major, Conxita Marsol, amb l’honorable cònsol Major, Rosa Gili. La reunió ha estat fixada per al proper divendres dia 4 de setembre, i tindrà lloc al comú d’Escaldes-Engordany”. Els mandataris escaldencs entenen que “aquesta és la via adient que havia d’haver-se dut a terme des del primer moment de la prova pilot per a assolir una real comunicació sobre les intencions, objectius i operatives derivades del tall, ara ja existent, al carrer Sant Andreu”.

El carrer Sant Andreu a l'alçada de l'hospital

Relacionat

Andorra la Vella amplia la prova pilot de circulació amb sentit únic al carrer Sant Andreu

En la comunicació emesa pel comú d’Escaldes, s’hi explica que la cònsol major d’Escaldes-Engordany aprofitarà la reunió per tractar de l’oportunitat i de la idoneïtat de la prova pilot en si, abans i en lloc de parlar d’una eventual avaluació de resultats finals de la prova, atès que “es reitera en la idea que la mesura segueix sent poc encertada”.

Comentaris (8)

Trending